Προκηρύχθηκαν και νέες θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο της Σάμου
12 Φεβρουαρίου 2020
Τα προβλήματα, οι θέσεις και οι διεκδικήσεις, συζητήθηκαν μεταξύ εργαζομένων και διοικητή του Νοσοκομείου Ικαρίας
14 Φεβρουαρίου 2020

Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ικαρίας

Μοιράσου το άρθρο:

Με κείμενο τους προς το Υπουργείο Υγείας, την 2η ΥΠΕ, τους Διοικητές Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, τον Βουλευτή Νομού Σάμου κ. Στεφανάδη και τα ΜΜΕ, διαμαρτύρονται για την άνιση και μεροληπτική μεταχείριση της υπουργικής απόφασης για στελεχώσεις νησιωτικών Νοσοκομείων και ζητούν την άμεση διόρθωση της και άμεση προκήρυξη 5 θέσεων γιατρών ΕΣΥ. Ακολουθεί το κείμενο που υπογράφεται από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ικαρίας:
“Μελετώντας κάποιος την Υπουργική Απόφαση Γ4α/Γ.Π.οικ.8252/7-2-2020 που αφορά έγκριση για προκήρυξη ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ παρατηρεί ότι για τα νοσοκομεία της περιοχής μας εγκρίθηκε η προκήρυξη 63 θέσεων ιατρών ΕΣΥ: 13 θέσεις για την Κάρπαθο, 4 για τη Λέρο, 6 για τη Λήμνο, 5 για τη Χίο, 4 για την Κω, 5 για τη Μυτιλήνη, 4 για την Κάλυμνο, 7 για τη Σάμο, 14 για τη Ρόδο, 1 για την Ικαρία.
Δύο υποθέσεις θα μπορούσαν να γίνουν: ή η Ικαρία είναι η καλλίτερα καλυμμένη ιατρικά και άρα έχει τις μικρότερες ανάγκες ή απαξιώθηκε για άλλη μια φορά. Η πραγματικότητα είναι ότι στο ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας λειτουργούν 4 ιατρικές ειδικότητες (Παθολογία, Παιδιατρική, Καρδιολογία, ΩΡΛ) με έναν ειδικό ιατρό ΕΣΥ και 1 ειδικότητα χωρίς ειδικό ιατρό ΕΣΥ (Μαιευτική – Γυναικολογία).
Διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την άνιση και μεροληπτική μεταχείριση και ζητάμε την άμεση διόρθωση της Υπουργικής Απόφασης και άμεση προκήρυξη 1 τουλάχιστον θέσης ιατρού ΕΣΥ για κάθε μία από τις προαναφερόμενες ειδικότητες”.

Μοιράσου το άρθρο: