Στελέχωση, χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας στα νησιά μας, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες Ικαρία 15/10/2019
16 Οκτωβρίου 2019
“Εξαντλήθηκε η υπομονή μας” τονίζει ο Σύλλογος γονέων του Δημοτικού Σχολείου στον Εύδηλο Ικαρίας
16 Οκτωβρίου 2019

Ένα γράμμα με τα «γιατί;» από την μητέρα ενός παιδιού με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα γράμμα με τα «γιατί;» από την μητέρα ενός παιδιού με ειδικές μαθησιακές ανάγκες που μένει εδώ και πολλά χρόνια στο νησί της Ικαρίας και παρά την γνωστοποίηση του προβλήματος της οι αρμόδιοι δεν έχουν καταφέρει, μέχρι τώρα, να βρουν την λύση.

«Ονομάζομαι ΣΙΣΤΣΟΥΚ ΙΒΑΝΝΑ. Το παιδί μου φοιτά στην Β τάξη του δημοτικού σχολείου Ευδήλου και κάνει χρήση του δικαιώματος παράλληλης στήριξης με τη παρουσία ΕΒΠ και παρακολουθεί και το τμήμα ένταξης. Φέτος πληροφορηθήκαμε ότι το παιδί αν και δικαιούται παράλληλη στήριξη δεν θα την έχει λόγω αδυναμίας κάλυψης της θέσης από αναπληρωτή ΕΒΠ όπως και αδυναμία παρακολούθησης του τμήματος ένταξης λόγω μη κάλυψης της θέσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να υποχρεώνεται να πηγαίνει σχολείο χρησιμοποιώντας ως παράλληλη στήριξη εμένα, τη μητέρα του. Παράλληλα να κινδυνεύω να χάσω την εργασία μου προσπαθώντας να καλύψω το κενό του ΕΒΠ και να δυσκολεύω συναισθηματικά τη κατάσταση του παιδιού μου με τη συνεχή παρουσία μου στο χώρο του σχολείου.
Απαιτώ με τη παρούσα επιστολή μια υπεύθυνη και ενυπόγραφη απάντηση στα εξής ερωτήματα
1 Γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για την άμεση κάλυψη του κενού για παράλληλη στήριξη/ ΕΒΠ ;Θεωρείται παιδαγωγικό να καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια ενός παιδιού και να υποχρεώνεται ο γονέας να βρίσκει μόνος του τη λύση ;
2 Γιατί δε στελεχώθηκε το τμήμα ένταξης άμεσα για την κάλυψη των αναγκών ;

Μοιράσου το άρθρο: