Καλεί τους φορείς να συζητήσουν για τη νέα οικονομική κρίση
1 Ιουνίου 2020
Γενναία απόφαση Δήμου Οινουσσών για στήριξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών
2 Ιουνίου 2020

Έναρξη διαδικασίας περισυλλογής και απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Μοιράσου το άρθρο:

Το φαινόμενο των διάσπαρτων εγκαταλελειμμένων οχημάτων, πάσης φύσεως, που παρουσιάζει η Ικαρία τα τελευταία χρόνια, είναι απαράδεκτο. Σε φανερά σημεία, ακόμα και τουριστικού ενδιαφέροντος, σε «κρυφά» σημεία όπως σε διαδρομές μονοπατιών όπου ξαφνικά βρίσκεσαι εν μέσω ενός νεκροταφείου αυτοκινήτων και άλλων τροχοφόρων, σε δρόμους και οικόπεδα υπάρχει μια εικόνα η οποία όπως σωστά επισημαίνει η Δημοτική Αρχή δεν αρμόζει στο νησί.
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και στην προσπάθειά της για τη βελτίωση της εικόνας, την ασφάλεια της κυκλοφορίας, τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των δημοτών προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες και ξεκινά τη διαδικασία περισυλλογής και απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, βάσει της παρ. 2 του Π. Δ. 116/2004 (ΦΕΚ 81/Α/5-3-2004). Αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου επικολλούν σε εμφανές σημείο του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο έγγραφο, που χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλελειμμένο. Το όχημα απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών από την τοποθέτηση του ειδικού σήματος και μεταφέρεται σε χώρο του Δήμου.
Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση στους δημότες «να συνδράμουν στις προσπάθειες και να βοηθήσουν για την άρση του φαινομένου, δηλώνοντας στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων από τους οποίους έχει ήδη ζητηθεί η πραγματοποίηση έρευνας και καταγραφής εγκαταλελειμμένων οχημάτων και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Φώτη Ράπτη (τηλ. 6972019987-2275061484 ) τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που βρίσκονται στη γειτονιά τους ή έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους.
Η συμβολή όλων μας είναι σημαντική και η ενεργός συμμετοχή των δημοτών ανεκτίμητη».

Μοιράσου το άρθρο: