Τα κενά ειδικής αγωγής των σχολειών Ικαρίας Φούρνων 2019-20, παραμένουν
20 Ιανουαρίου 2020
«Η Μαρία των Αγγέλων» του Μάρκου Λεζέ στο “Πανελλήνιον”
21 Ιανουαρίου 2020

Η θεατρική παράσταση: ”Ο κήπος με τα κυπαρίσσια” στο Γενικό Λύκειο Ευδήλου – Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Μοιράσου το άρθρο:

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Γενικό Λύκειο Ευδήλου στις 8:30 μ.μ., θα παιχτεί το έργο «Ο κήπος με τα κυπαρίσσια» του Δημήτρη Θρασυβούλου σε σκηνοθεσία Στέλιου Μάρκου και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και τους συντελεστές της παράστασης. Είσοδος 7 ευρώ.
Δύο λόγια για το έργο «Κήπος με τα Κυπαρίσσια»:
Κατοχή, εμφύλιος, μεταπολεμική Σάμος, μετανάστευση και ερήμωση των χωριών μας, δικτατορία, μεταπολίτευση, δεκαετία του ’80 και της συμφιλίωσης (;). Το πέρασμα πενήντα και πλέον χρόνων χαράσσει το σώμα του νησιού και τις ζωές μιας Σαμιώτικης οικογένειας. Κυρίαρχο το “τραύμα” της απώλειας ενός νέου μέλους της, αντάρτη στον εμφύλιο, και του τρόπου που το τραύμα αυτό βιώθηκε και διαχειρίστηκε από τη μάνα και τα παιδιά της.
Ο Δημήτρης Θρασυβούλου δεν γράφει έργο ιστορικό. Δίνει όμως τη φωνή της λογοτεχνίας στους απλούς ανθρώπους που δεν μίλησαν αν και οι ζωές τους σφραγίστηκαν από όσα συνέβησαν τότε. Το βιώματα αυτά προσπαθήσαμε να αφομοιώσουμε, να εκφράσουμε θεατρικά και εν τέλει να κοινωνήσουμε μαζί σας.
Από την όλη μας εμπειρία μας απομένει μια πεποίθηση, έστω ελπίδα, πως τα νησιά μας δηλαδή εξακολουθούν να είναι ένας “κήπος”, όπου παρά τις πυρκαγιές, τις ασθένειες, αλλά και τις ενίοτε αυτοκαταστροφικές διαθέσεις, εξακολουθούν να φυτρώνουν ορθόκλαδα, ψηλόκορμα “κυπαρίσσια”.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Στέλιος Μάρκου. Μουσική: Μανώλης Βουλαρίνος. Σκηνικά: Παρθενόπη Αρμενάκη, Στέλιος Μάρκου. Κουστούμια – Κονσόλες: Πολύκαρπος Μπαχαρίδης. Φωτογραφίες: Νίκος Αγγελής. Υποβολείο: Μαρία Κουμούλη. Αφίσα – Πρόγραμμα: Βασίλης Τραπεζανλίδης.
Διανομή: Μάνα: Αλίκη Μαμουλή, Γιώργος: Κώστας Βαρβαδούκας, Μαρίτσα: Παρθενόπη Αρμενάκη, Χρήστος: Κώστας Φώτεινας, Μιχάλης: Φίλιππος Τζερέτας

Μοιράσου το άρθρο: