Ικαρία: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα σκακιού
16 Φεβρουαρίου 2021
Ικαρία: Αλλαγές προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχου Ραχών
16 Φεβρουαρίου 2021

KKE: Μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε στο χωριό της Χρυσομηλιάς, χωρίς να υπάρχει γιατρός

Μοιράσου το άρθρο:

Μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε στο χωριό της Χρυσομηλιάς την Κυριακή 14/2, χωρίς να υπάρχει γιατρός να του παρέχει άμεσα τις πρώτες βοήθειες, όπως τονίζει η ΚΟΒ Φούρνων του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της: «..για ακόμη μια φορά, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναδείξει, την γύμνια που υπάρχει στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην υγειονομική εγκατάλειψη των νησιών μας. Αυτό αποδεικνύεται ξανά με τον πιο τραγικό τρόπο, αφού χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή στο χωριό της Χρυσομηλιάς, χωρίς να υπάρχει γιατρός να του παρέχει άμεσα τις πρώτες βοήθειες. Όταν αυτό είναι γνωστό σε όλους τους αρμόδιους (Υπουργούς και διοικητές 2η ΥΠΕ), τότε αποκτά εγκληματικές διαστάσεις, αφού γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο της Χρυσομηλιάς έχει να διοριστεί «από τον καιρό του Νώε».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει: “διεκδικούμε την άμεση πρόσληψη γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού στο περιφερειακό ιατρείο της Χρυσομηλιάς.
Καλούμe τους κατοίκους και των δύο νησιών, Φούρνων-Χρυσομηλιάς και Θύμαινας, καθώς και όλους τους φορείς συντονισμένα να παλέψουμε για :
 Πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγείας των νησιών μας («Πολύδυναμο Περιφερειακό Ιατρείο» Φούρνων, περιφερειακά ιατρεία Θύμαινας & Χρυσομηλιάς, Μόνιμο οδηγό ασθενοφόρου, ΕΚΑΒ, Γ.Ν. Ικαρίας κλπ).
 Να αναβαθμιστεί το «Πολύδυναμο Περιφερειακό Ιατρείο» των Φούρνων σε Κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και οδηγού για το ασθενοφόρο.
 Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται όλες οι υλικοτεχνικές ανάγκες.
 Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους και χωρίς προϋποθέσεις.
 Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.
 Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή του λαού.
 Στις 23 Φλεβάρη στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και όλων υγειονομικών”.

Μοιράσου το άρθρο: