Ικαρίας: Εθελοντικός καθαρισμός σε Μεσαχτή, Λιβάδι, Αρμενιστή
26 Ιουνίου 2020
Στην Ικαρία και τα ζώα συντροφιάς έχουν τις παραλίες τους
30 Ιουνίου 2020

ΚΚΕ: Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά

Μοιράσου το άρθρο:

Η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ ζητά να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά. Είναι ένα «δίκαιο αίτημα των νησιωτών, είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί άμεσα ώστε να δώσει μια μικρή ανάσα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες των νησιών. Είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμβλυνσης των συνεπειών, λόγω των μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών και την κάνουν πιο ακριβή. Επιπλέον τώρα που πλήττονται σκληρά από τη νέα οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει υποστεί ο τουρισμός από την πανδημία του “νέου κορωνοϊού”.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, “Τα κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους νησιώτες.
Το ΚΚΕ θα επανακαταθέσει στη βουλή την τροπολογία που απέρριψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 2019, με την οποία ζητά να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής σε όλα τα νησιά του Αιγαίου”.

Μοιράσου το άρθρο: