Και αύριο κλειστά τα σχολεία στη Λήμνο
18 Ιανουαρίου 2021
Προσλήψεις από τον Δήμο Ικαρίας
18 Ιανουαρίου 2021

Κλειστά τα σχολεία στην Ικαρία – Σε λειτουργία η τηλεκπαίδευση

Μοιράσου το άρθρο:

Κλειστά τα σχολεία σήμερα Δευτέρα 18/1 λόγω των καιρικών συνθηκών (χιόνι, παγετός) στην Ικαρία με τη τηλεκπαίδευση να προσπαθεί να δώσει λύσεις στο πρόβλημα.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Ικαρίας και Φούρνων με έγγραφό του τονίζει ότι “Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο! Να σταματήσουν τώρα οι αυθαιρεσίες του Υπ. Παιδείας”. Στο έγγραφο του, το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται την υπουργική απόφαση 120126/ΓΔ4/12.09.2020 και τη 2η παράγραφο, όπου αναφέρεται πότε ενεργοποιείτε η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. “Είναι ανεπίτρεπτο, η λεγόμενη «τηλεκπαίδευση» να αξιοποιείται για καταστάσεις που χαρακτηρίζονται «έκτακτες» εκτός πανδημίας ανοίγοντας δρόμο για την αυθαίρετη γενίκευσή της”, συνεχίζουν οι δάσκαλοι.
Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού σχολείου Ευδήλου, με έγγραφό του προς όλους τους αρμόδιους, εκτός των άλλων τονίζει ότι: “Για άλλη μια φορά το Κράτος οδηγεί προς την κατάργηση δικαιωμάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Σήμερα, λόγω “έκτακτης κατάστασης”, οι μαθητές, που ούτως ή άλλως δεν είχαν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, αλλά και οι μαθητές που ενώ δεν είχαν εξοπλισμό και δανείστηκαν από τα σχολεία, τον οποίο και επέστρεψαν στα σχολεία τους, αφού έληξε η τηλεκπαίδευση, Πώς θα κάνουν μάθημα;
Το ΔΣ του Συλλόγου, καταγγέλλει με τον πιο οξύ τρόπο την σημερινή οδηγία του Υπουργείου Παιδείας και στηρίζει τους εκπαιδευτικούς Ικαρίας-Φούρνων στη σημερινή αποχή τους”.

Μοιράσου το άρθρο: