Ο Δήμος Ικαρίας παρουσιάζει το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας
20 Μαρτίου 2019
Τα σχολεία της Λέσβου υποδέχονται και φέτος το ΜΟ-ΤΟ key
20 Μαρτίου 2019

Ο Δήμος Ικαρίας για την κινητοποίηση του Συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Δήμαρχος Ικαρίας Σ. Σταμούλος εκφράζοντας την διοίκηση του δήμου αλλά και την πλειοψηφία του Δ.Σ έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Κινητοποίηση του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών :
Ο Δήμος Ικαρίας εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη του στην διαμαρτυρία των γονέων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου απέναντι στην απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί και στον τομέα της μεταφοράς των μαθητών στις περισσότερες σχολικές μονάδες του νησιού μας, μια ακόμα πτυχή της υποβάθμισης των παροχών στο χώρο της Παιδείας.
Ο δήμος Ικαρίας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις (αποφάσεις Δ.Σ – συνελεύσεις –παραστάσεις, κλπ) στο Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης από το 2015 υποστηρίζει τις διεκδικήσεις των φορέων της σχολικής κοινότητας που διεκδικούν την βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών (εκπαιδευτικοί- μεταφορές μαθητών, κλπ) στων ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης. Όλα τα παραπάνω είναι αναπόσπαστα κομμάτια από αυτό που καλούμαστε σήμερα να παλέψουμε και να ανατρέψουμε.
Σε ότι αφορά την διοίκηση του δήμου Ικάριας κάνουμε καθαρό για μια ακόμα φόρα ότι:
Δεν θα δεχτούμε την άποψη που χαρακτηρίζει της δαπάνες για την δημόσια και δωρεάν παιδεία ως δημοσιονομικό βάρος για την χώρα. Δεν θα ανεχτούμε να μπαίνει καθημερινά σε κίνδυνο η ζωή παιδιών κατά την μεταφορά, άφιξη,παραμονή και αποχώρηση τους από το σχολικό χώρο. Συντονιζόμαστε με τους φορείς της σχολικής κοινότητας και όσους συμφωνούν στην από κοινού διεκδίκηση :
 Άμεση αντιμετώπιση από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου του προβλήματος στην μεταφορά των μαθητών του δημοτικού σχολείου Ευδήλου.
 Ασφαλούς & δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών από και προς τα σχολειά τους χωρίς παραβιάσεις του σχολικού ωραρίου, χωρίς «εκπτώσεις» στην ασφάλεια τους.
 Κατάργηση η τροποποίηση της ΚΥΑ 50025 (ΦΕΚ Β 4217/26.09.2018).
 Δημιουργία δημόσιου φορέα μεταφοράς όλων των μαθητών από και προς τα σχολειά τους με κατάλληλα οχήματα εξιδανικευμένο προσωπικό (οδηγούς – συνοδούς).

Μοιράσου το άρθρο: