Οδηγίες προς κατοίκους Ικαρίας από Περιφέρεια Β. Αιγαίου και Δήμο νησιού
18 Μαρτίου 2020
Νοσοκομείο Χίου: δεν νοσηλεύεται κανένας με υποψία κορονοϊού
18 Μαρτίου 2020

Οδηγίες προς κατοίκους Ικαρίας και Φούρνων από το Νοσοκομείο

www.avgi.gr/article/3764014

Μοιράσου το άρθρο:

Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του Γ.Ν – Κ.Υ ΙΚΑΡΙΑΣ και έχοντας πάντοτε πρωταρχικό στόχο την προστασία των ασθενών και όλου του προσωπικού του νοσοκομείου, σας ενημερώνουμε τα εξής:
1. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο μέχρι νεωτέρας.
2. Δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή, διάρροια, εμετό). Σε περίπτωση που ο συνοδός δεν ακολουθεί τις οδηγίες του προσωπικού, θα διατάσσεται να αποχωρήσει άμεσα από το χώρο του νοσοκομείου.
3. Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας) και να φέρουν πάντοτε μάσκα μαζί τους.
4. Για κάθε έναν ασθενή επιτρέπεται η παραμονή μόνο ενός (01) συνοδού.
5. Η συνταγογράφηση φαρμάκων πλέον θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού. Για κλείσιμο ραντεβού για συνταγογράφηση παρακαλώ όπως καλέσετε στο 2275350213 & 2275350212. Όσοι προσέρχονται μετά το κλείσιμο ραντεβού πρέπει να είναι υγιείς και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που θα τους έχουν δοθεί.
6. Απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή στο νοσοκομείο στους μη έχοντες εργασία (π.χ. delivery).
7. Ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας όλα τα τακτικά ραντεβού για αιμοληψία. Ασθενείς που χρήζουν άμεση αιματολογική εξέταση (πχ. καρκινοπαθείς, INR), παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το μικροβιολογικό εργαστήριο για δρομολόγηση της περίπτωσής τους (Τηλ. 2275350250 & 2275350251).
8. Έγκυες γυναίκες και γυναίκες που πιθανόν βρίσκονται σε κύηση, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το γυναικολογικό τμήμα, πριν την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο.
Παρακαλώ πολύ, χωρίς κανένα πανικό και ανησυχία, να ενημερώνεστε και να τηρείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας, του νοσοκομείου Ικαρίας για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, τον συνάνθρωπό σας, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Υ.Γ. Προς όλους τους αξιαγάπητους φίλους, συγγενείς, γνωστούς και λοιπούς επισκέπτες από την Αθήνα που κατέφθασαν στο νησί της Ικαρίας, παρακαλώ πολύ, τηρείστε την οδηγία της παραμονής στο σπίτι σας.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Βιτσαράς

Μοιράσου το άρθρο: