Το Εθνικό θέατρο σε συνεργασία με τον Δήμο Ικαρίας παρουσιάζουν την παράσταση «Μελίσσια»
6 Ιουνίου 2019
Στη Χίο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς
7 Ιουνίου 2019

Παράταση των συμβάσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ζητά ο δήμαρχος του νησιού κ. Σ. Σταμούλος

Μοιράσου το άρθρο:

Με έγγραφό του ο δήμαρχος Ικαρίας κ. Στέλιος Σταμούλος προς το Υπουργείο Εργασίας κοινωνικής ασφάλισης
και κοινωνικής αλληλεγγύης με παραλήπτη την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Κατερίνα Εξερτζόγλου και προς την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη ζητά την παράταση των συμβάσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους 30 εργαζόμενους του δήμου Ικαρίας.
“Στο Δήμο μας απασχολούνται Τριάντα (30) εργαζόμενοι/νες στα πλαίσια της ΚΥΑ 8.7847/25-07-2018 (ΦΕΚ 3013/B/25-07-2018) και της 8/2018 δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ που αφορά την απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους της Χώρας.
Με την παρουσία και την προσφορά τους συμπληρώθηκε ένα μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό που υπάρχει στο δήμο Ικαρίας και επηρεάζει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία του σε καθοριστικούς τομείς όπως π.χ η καθαριότητα. Κατά κοινή ομολογία η συμβολή τους καθημερινή αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που προκύπτουν στις υπηρεσίες του δήμου ήταν σημαντική, απόλυτα χρήσιμη και απαραίτητη.
Δυστυχώς παρά την αποδεδειγμένη μεγάλη αναγκαιότητα παραμονής τους η εργασία τους – λόγω της οκτάμηνης διάρκειας του προγράμματος – πρόκειται να τερματιστεί σύντομα δημιουργώντας εκ νέου σοβαρότατες δυσκολίες και ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας.
Να θυμίσουμε ότι ο δήμος Ικαρίας στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό για την λειτουργία των υπηρεσιών έλαβε στο δημοτικό συμβούλιο τις σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ (Αρ.Πρωτ: 3955- 21/1/2019). Οι αποφάσεις υποβλήθηκαν σε έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και εν συνεχεία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι προτεινόμενες θέσεις εργασίας 8μηνης διαρκείας. Τα σχέδια διακήρυξης των ΣΟΧ έχουν υποβληθεί για έλεγχο στο ΑΣΕΠ από 9/4/2019 και μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκριθεί ώστε να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (δημοσίευση – υποβολή αιτήσεων, κλπ) που θα διασφαλίσουν το αναγκαίο προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας, στην υπηρεσία ύδρευσης, και στην λειτουργία των δημοτικών ιαματικών πηγών και του καταφύγιου τουριστικών σκαφών.
Ως Δήμος για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρώντας ηθικά σωστό για τους υπάρχοντες εργαζόμενους, λόγω των μεγάλων ελλείψεων και αναγκών, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι η ανεργία αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία νέων θέσεων σταθερής απασχόλησης και όχι με προγράμματα ανακύκλωσης εργαζομένων. Υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων και σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στη χρονική επέκταση της διάρκειας του προγράμματος”.

Μοιράσου το άρθρο: