Με ασφάλεια 500 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή – Συνεχίζεται η επιχείρηση μεταφοράς
17 Σεπτεμβρίου 2020
Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου
17 Σεπτεμβρίου 2020

Παρότρυνση Ευρωβουλευτών προς Ε Ε. για δράση στην ανθρωπιστική κρίση της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Την Πέμπτη 17/9 στις 11.30 (ώρα Ελλάδας), οι ευρωβουλευτές θα παροτρύνουν την ΕΕ και τα κράτη μέλη να αναλάβουν δράση για την ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο.
Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο δρόμο μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε στις 8 Σεπτεμβρίου το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων (ΚΥΤ) στη Μόρια, το οποίο ήδη είχε υπερβεί κατά πολύ την χωρητικότητά του των 2.000 ατόμων. Το ΚΥΤ είχε μπει σε καραντίνα για μερικές μέρες, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ είχαν σημειωθεί και συγκρούσεις μεταξύ αιτούντων άσυλο και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με την Επίτροπο Johansson και τη Γερμανική Προεδρία της ΕΕ πώς μπορεί να αντιδράσει η ΕΕ στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενόψει της παρουσίασης την επόμενη εβδομάδα του νέου Σχεδίου για το Άσυλο και τη Μετανάστευση. Μεταξύ άλλων προκλήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των συνθηκών υποδοχής για τους αιτούντες άσυλο και τον καταμερισμό του βάρους μεταξύ των κρατών μελών.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ και στο EbS+.

Μοιράσου το άρθρο: