Σεμινάριο χτισίματος με γήινα υλικά (κομπ), από τις 18 Μαΐου μέχρι 8 Ιουνίου στον Κάμπο Ικαρίας
22 Μαΐου 2019
Ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Λέσβου «ΚΑΛΟΤΡΟΠΙΟ
22 Μαΐου 2019

Το πρώτο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Ικαρία από 15 έως 17 Ιουνίου 2019

Μοιράσου το άρθρο:

Το Bouldering Ikaria και Climbing Ikaria σε συνεργασία με τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Διαγόρας και με την υποστήριξη αλλά και την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου διοργανώνουν το πρώτο μεγάλο Φεστιβάλ Αναρρίχησης, από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2019, στην Ικαρία. Σκοπός του Bouldering & Climbing Festival είναι τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί και να ενισχύει τις σημαντικές προσπάθειες για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων υπαίθρου και του εναλλακτικού τουρισμού στην Ικαρία προσελκύοντας Έλληνες και ξένους αναρριχητές στα ενδιαφέροντα και κυρίως ασφαλή αναρριχητικά πάρκα του νησιού. Τα πάρκα αυτά είναι πόλος έλξης για έμπειρους αναρριχητές, αλλά και κάποια κατάλληλα για αρχάριους.
Στα πλαίσια του πρώτου μεγάλου αναρριχητικού φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Ικαρία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου, θα λάβουν χώρα πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
• Σάββατο 15 Ιουνίου- Άφιξη- Συνάντηση – Αναρρίχηση- Βραδινό pool party- φωτογράφηση
• Κυριακή 16 Ιουνίου- Αναρριχητικοί αγώνες- Απονομές – Πανηγύρι
• Δευτέρα 17 Ιουνίου- Αναρρίχηση/ Ελεύθερο πρόγραμμα- Αποχαιρετισμός- Αναχώρηση
Η αναρρίχηση ως δραστηριότητα υπαίθρου και κυρίως ως δράση ενταγμένη στον εναλλακτικό τουρισμό απευθύνεται σε επισκέπτες με περιβαλλοντική συνείδηση, σε ένα κοινό τουριστών, που αναζητούν την ομορφιά της φύσης για να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους, να διδάξουν στα παιδιά τους να σκαρφαλώνουν και να σέβονται τη φύση.
Το Bouldering και Climbing Ikaria δεν μπορεί παρά να επικοινωνεί ένα σύνθημα: ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. Γιατί στην Ικαρία είναι πολλά τα δώρα της Φύσης που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις και προγράμματα, και όλα αυτά οφείλουμε να τα διασφαλίσουμε και να τα επικοινωνήσουμε σε κάθε επισκέπτη.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών
Bouldering & Climbing Ikaria, Ευάγγελος Καστανιάς
Τηλ. Επικοινωνίας: 6997 915 045 & 6940 763 503
e-mail: [email protected] & [email protected]
Ιστοσελίδα: http://www.bluezoneclimbing.com

Μοιράσου το άρθρο: