Οι δεσμεύσεις της “Ανατροπής” για το ρόλο των προέδρων των κοινοτήτων και των τοπικών συμβουλίων
3 Απριλίου 2019
ΝΟΔΕ ΣΆΜΟΥ : “Υπουργειο και Βουλευτής έχουν ευθύνες και παραμένουν θεατές”
4 Απριλίου 2019

κλειστή λόγω… αναρρωτικής αδείας της γιατρού

Μοιράσου το άρθρο:

Κλειστή θα παραμείνει η παιδιατρική κλινική Σάμου  τουλάχιστον ως τη Δευτέρα καθώς η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί σε αυτήν έχει αναρρωτική άδεια.  Η εξέλιξη αυτή προκαλεί τραγικές συνέπειες καθώς προκύπτουν προβλήματα και στην Μαιευτική Κλινική.

Για    εγκληματικές Ευθύνες της Κυβέρνησης ,του Υπουργείου Υγείας, της 2ης ΥΠΕ   και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για  την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γενικότερα στο Δημόσιο Τομέα Υγείας και ειδικότερα στην Παιδιατρική και Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των Εργαζομένων.

     Το Δ.Σ  του Συλλόγου  σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη  3 Απριλίου 2019 αποφάσισε και απαιτεί για πολλοστή φορά   από όλους τους αρμόδιους να δώσουν άμεση λύση , που θα έπρεπε να είχαν δώσει από χτες.

      

Επίσης ο κ. Φάμπιο Τζιαρντίνα, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σάμου και δ/ντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μιλώντας, σε τοικό ραδιοφωνικό σταθμό ΑΡΜΟΝΙΑ, έκανε λόγο για κατάσταση  έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ενημερώσαμε τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Υγείας Πειραιώς, τον υπουργό Υγείας και την εισαγγελέα. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε πράξη μετακίνησης του γιατρού του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, ο οποίος δεν ήρθε στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Τζιαρντίνα.

 

Επιπλέον, ανέφερε πως η Παιδιατρική χειρίζεται και τη Μαιευτική. «Υπήρχαν προγραμματισμένες καισαρικές και προσπαθούσαμε να συντονίσουμε μια δραματική κατάσταση. Ευτυχώς που δεν υπήρχαν χτες επείγοντα περιστατικά στην παιδιατρική. Σήμερα, αφού ολοκληρώθηκε ένα 24ωρο από την απουσία του γιατρού, έστειλα ερώτημα στη διοικήτρια της περιφέρειας και περιέγραψα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο. Νομικά η παιδιατρική δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παιδίατρο».

Ωστόσο έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι λίγη ώρα αργότερα από τις δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή κ. Τζιαρντίνα , η Διοίκηση του Νοσοκομείου με σχετικό δελτίο τύπου  αποκαλεί ψευδείς τις δηλώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων για το κλείσιμο της παιδιατρικής και δηλώνει ότι «η Παιδιατρική Κλινική λειτουργεί, παρά τις ελλείψεις της και θα συνεχίσει να λειτουργεί πάση θυσία».

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου αποφάσισε να κηρύξει πεντάωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10-3 μμ   την Τρίτη 9 Απρίλη 2019 πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και πορεία στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Αναφορά στον υπουργό υγείας για το θέμα έκανε ο Βουλευτής Σάμου Δ. Σεβαστάκης  με το αίτημα της «άμεσης τακτοποίησης του ζητήματος, καθόσον για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οι επάλληλες προκηρύξεις θέσεων καθίστανται άγονες, ο υπηρετών επικουρικός παιδίατρος, απέσυρε την συμμετοχή του από την διεκδίκηση μόνιμης θέσης και στη συνέχεια παραιτήθηκε από την θέση του και επίσης η νέα προκήρυξη σε θέση Διευθυντή Παιδιατρικής  βρίσκεται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα  η παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Σάμου να συγκροτείται  από μία μόνο παιδίατρο».

Παρέμβαση για το θέμα  έκανε και το ΚΚΕ μέσω του βουλευτή του, Σταύρου Τάσσου, στο γραφείο του Υπουργού Υγείας ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην μείνει ούτε λεπτό χωρίς παιδίατρο το νησί και βέβαια να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό οι απαραίτητες θέσεις παιδιάτρων για το Νοσοκομείο.

Η απάντηση από το γραφείο του υπουργού ήταν ότι προσπαθούν για την άμεση κάλυψη του κενού και την επαναλειτουργία της κλινικής και επανέλαβαν ότι έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις παιδιάτρων.

 

Τέλος η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στέκεται αλληλέγγυοι στους εργαζομένους του Νοσοκομείου  ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Υγείας  για τις εγκληματικές τους ευθύνες,  που οδήγησαν στο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου, και τους ζητούν να αναλάβουν εδώ και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Μοιράσου το άρθρο: