Ηχητικός περίπατος στη Βρίσα
10 Αυγούστου 2017
Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο
10 Αυγούστου 2017

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή την Κυριακή στη Λήμνο

Μοιράσου το άρθρο:

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στο λιμάνι της Μύρινας.

Η εκδήλωση στο λιμάνι της Μύρινας περιλαμβάνει, πολιτική ομιλία από τον βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, Σταύρο Τάσσο, προβολή ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, αγωνιστικά και προοδευτικά τραγούδια από τοπικά μουσικά σχήματα και έκθεση πολιτικού, λογοτεχνικού και παιδικού βιβλίου.

“Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι το μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα. Είναι τόπος κοινής συνάντησης, αγωνιστικό ραντεβού, για χιλιάδες νέους που προβληματίζονται για όσα βιώνουν σήμερα, για όσα τους στερούν, για να ενώσουμε τις αγωνίες, τις προσδοκίες από τη ζωή με τις πιο πρωτοπόρες ιδέες, με την επαναστατική πολιτική του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ. Κόντρα στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία τού «τίποτα δεν αλλάζει».

Φέτος, το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Για το σύνθημα δανειστήκαμε τα λόγια του ποιητή της επανάστασης Β. Μαγιακόφσκι «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… Αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς».

Όπως και να το σκεφτεί κανείς, τα λόγια του Μαγιακόφσκι παραμένουν σήμερα επίκαιρα και εύστοχα όσο ποτέ. Το σύνθημά μας είναι, λοιπόν, η πιο αποφασιστική απάντηση στις αναζητήσεις, στον προβληματισμό χιλιάδων νέων. «Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε;». Εμείς απαντάμε: Ναι, ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει και θ’ αλλάξει. Αυτήν την απάντηση έδωσαν οι μπολσεβίκοι πριν από 100 χρόνια, τον Οκτώβρη του 1917. Εμπνεόμαστε από το έργο τους, τις θυσίες τους, τον τρόπο δράσης τους, την πρωτοπόρα σκέψη τους. Τότε, 100 χρόνια πριν, έσπασαν τον πάγο, άνοιξαν το δρόμο για να γνωρίσει η ανθρωπότητα την κοινωνία όπου οι εργάτες και ο λαός εξυψώθηκαν, πήραν στα χέρια τους την εξουσία, οργάνωσαν την παραγωγή με βάση τις ανάγκες τους, πετώντας από την εξουσία τους καπιταλιστές και τους συνεργάτες τους. Έβαλαν τις βάσεις για να ζήσουν οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης ειρηνικά, να γνωρίσουν κατακτήσεις και δικαιώματα που μέχρι τότε φάνταζαν αδύνατα.

Όλη αυτήν την πολύτιμη Ιστορία θέλουμε να την κάνουμε γνώση, να την κάνουμε δύναμη για τους δικούς μας αγώνες. Θέλουμε να αναδείξουμε το πώς μπορούν σήμερα οι νέοι και οι νέες να απαντήσουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στο σχολείο, στη δουλειά, στις σχολές, σε όσα τους απασχολούν στη ζωή. Με το σύνθημά μας θέλουμε να φουντώσει η συζήτηση για το τι μέτρα πρέπει να πάρουμε σήμερα, για να μπορέσουν ο λαός και η νεολαία να οργανώσουν τη δική τους αντεπίθεση, κόντρα στην επίθεση που δέχονται, για την ανασύνταξη του κινήματος, για την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, για το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής – αντιμονοπωλιακής πάλης, για το δυνάμωμα της πάλης για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, που πραγματικά είναι ό,τι πιο νέο και πιο σύγχρονο.”

 

Μοιράσου το άρθρο: