Μόνο τα έκτακτα και τα επείγοντα περιστατικά θα χειρουργούνται στο νοσοκομείο Σάμου
22 Νοεμβρίου 2020
Στα 23 τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στη Λέσβο
22 Νοεμβρίου 2020

Αρνητικά και τα 158 rapid test σε 5 χωριά της Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο:

Αρνητικά ήταν και τα 158 τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) για την covid-19, που έγιναν σήμερα Κυριακή στη Λήμνο, σε κατοίκους στους οικισμούς Φυσίνης, Αγίας Σοφίας, Καμινίων, Ρουσοπουλίου και Ρωμανού, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  και τους Προέδρους των Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, μετέβη στα σημεία διενέργειας των τεστ, όπου επίσης παρευρέθηκαν ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχος, Γιώργος Δημάρης, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Μούδρου, Χαράλαμπος Μπούμπουρας, καθώς και ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παναγιώτης Μουστάκας.

Ο Δήμαρχος σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου, “η συμμετοχή των οποίων ήταν καθοριστική για την επίτευξη της διενέργειας των τεστ και την προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στο νησί της Λήμνου”.

Αύριο, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 13:00 τεστ ταχείας ανίχνευσης θα  πραγματοποιηθούν στις Κοινότητες Λύχνων και Ρεπανιδίου. Επίσης, αντίστοιχα τεστ θα πραγματοποιηθούν αύριο και στον Μούδρο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, από τις 11:00 έως τις 14:30.

Ο Δήμαρχος Λήμνου καλεί τους πολίτες “να προσέλθουν τους προαναφερόμενους χώρους και να πραγματοποιήσουν το δωρεάν ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης, συμβάλλοντας στην περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας”.

“Τέλος σημειώνει – καλούμε τους πολίτες όλων των περιοχών του Δήμου μας να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό, καθώς και κάθε επαφή χωρίς τήρηση των μέτρων (ορθή χρήση μάσκας, αποστάσεις, απολύμανση χεριών). Ανεξαρτήτως των πρώτων αποτελεσμάτων των τεστ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρχουν κρούσματα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί και ως εκ τούτου ο κίνδυνος της μετάδοσης εξακολουθεί να υφίσταται”.

Μοιράσου το άρθρο: