Τριάντα τρία κρούσματα στο Βόρειο Αιγαίο τα τριάντα στη Λέσβο
25 Νοεμβρίου 2020
Συμμετοχή της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στη σημερινή 24ωρη απεργία
26 Νοεμβρίου 2020

Αρνητικά τα rapid test σε Κοντοπούλι και Καλλιόπη

Μοιράσου το άρθρο:

Αρνητικά ήταν και τα 127 τεστ ταχείας ανίχνευσης COVID-19 (rapid test) που έγιναν σε κατοίκους του Κοντοπουλίου και της Καλλιόπης από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων,  το Παράρτημα Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς  και τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Επίσης, αντίστοιχα τεστ έγιναν στον Μούδρο, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν συνολικά σήμερα. Τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού COVID-19 θα διενεργηθούν σήμερα στις 10:00 στην Κοινότητα Βάρους, ενώ αύριο Παρασκευή 27 Νοεμβρίου τα τεστ θα γίνουν στους οικισμούς της Ατσικής και του Καρπασίου, καθώς και του οικισμού «Ανεμόεσσα» του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, με τη συνδρομή των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λήμνου καλεί “τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν ανταποκριθεί ικανοποιητικά έως τώρα, να προσέλθουν και να πραγματοποιήσουν το δωρεάν ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης. Με τη συμμετοχή μας στα τεστ συμβάλλουμε στoν περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.”

Τέλος, καλεί τους πολίτες όλων των περιοχών του Δήμου μας

  • να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας (ορθή χρήση μάσκας, αποστάσεις, απολύμανση χεριών).
  • να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και
  • να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό

Τέλος, ο Δήμος Λήμνου τονίζει ότι “ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των τεστ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχουμε κρούσματα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί και ως εκ τούτου ο κίνδυνος της μετάδοσης εξακολουθεί να υφίσταται. Διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα και με δεδομένη τη μεγάλη επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οφείλουμε όλοι να αυτοπροστατευτούμε με κάθε τρόπο, αλλά και να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας.”

Μοιράσου το άρθρο: