Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Δυτικής Λέσβου
11 Σεπτεμβρίου 2019
Αγιασμός στα σχολεία του δήμου Μυτιλήνης
11 Σεπτεμβρίου 2019

Χωρίς καθηγητές το γυμνάσιο-λύκειο του Άη Στράτη

Μοιράσου το άρθρο:

Σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καταγράφονται στα «δυσπρόσιτα» σχολεία κυρίως των μικρών νησιών. Στο Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις του Αγίου Ευστρατίου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς σήμερα στο σχολείο βρίσκονταν μόνο δύο εκπαιδευτικοί, μία θεολόγος και μία φιλόλογος ή οποία θ’ αποχωρήσει τον Δεκέμβριο (λόγω άδειας κύησης).

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή έκανε λόγω για την «χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς την τελευταία 5ετια. Δυστυχώς απ’ ότι διαπιστώσαμε δόθηκε προτεραιότητα σε μεγαλύτερα σχολεία και δυστυχώς εμείς ξεκινήσαμε μόνο με δύο καθηγήτριες. Δεν μπορούν ν’ αφήνουν ένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, προσπαθώ να επικοινωνήσω με το υπουργείο παιδείας και δεν βρίσκω κανένα. Είναι κρίμα να υπολειτουργεί το σχολείο του ακριτικού Άη Στράτη με παιδιά που διψάνε για μάθηση σε ένα μικρό τόπου που δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».

Η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου επικοινώνησε και με την Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ η οποία την ενημέρωση ότι μέσα στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών τις επόμενες δύο βδομάδες θα υπάρξουν τοποθετήσεις καθηγητών και στον Άη Στράτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις του Άη Στράτη φοιτούν 13 παιδιά, εκ των οποίων τα δύο είναι μαθητές της τρίτης τάξης του Λυκείου και προετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Μοιράσου το άρθρο: