Σκακιστικό τουρνουά από τη Λέσχη Πλωμαρίου
13 Ιανουαρίου 2020
Αποχώρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. η Βιβή Ποταμούση
13 Ιανουαρίου 2020

Δράσεις και εκδηλώσεις του Κέντρου Πρόληψης “Πολιόχνη”

Μοιράσου το άρθρο:

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με το διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσαν την εφαρμογή μιας σειράς δράσεων στο διάστημα Ιούλιος 2019 – Δεκέμβριος 2019.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

· Ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με την Κοινότητα Πλάκας και θέμα «Η πρόληψη των εξαρτήσεων και ο ρόλος της οικογένειας».

· Συμμετοχή του Κ.Π Πολιόχνη στην ημερίδα υποδοχής των νέων φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίο με θέμα «Φοιτητική Ζωή-Σταθμός της ζωής. Εσωτερικές Προκλήσεις και Προοπτικές».

· Βιωματική Παρέμβαση του Κ.Π Πολιόχνη στα καλοκαιρινά παιδικά τμήματα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λήμνου.Τα εργαστήρια ήταν βιωματικά και προσαρμοσμένα στις αναπτυξιακές κατακτησεις των παιδών της εκάστοτε ομάδας και είχαν ως στόχο την εξοικοίωση των παιδιών με την φιλοσοφία της πρόληψης και την ενημέρωση για τους προστατευτικούς και επιβαρυντικούς παράγοντες ενάντια στις εξαρτήσεις αλλά και της ενίσχυσης της εικόνας του εαυτού ως παράγοντα προστατευτικότητας ενάντια στις εξαρτήσεις.

· Εφαρμογή μακροπρόθεσμου εκπαιδευτικού προγράμματος πρόληψης στο Γυμνάσιο Μούδρου με θέμα την πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών από τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Στο πρόγραμμα με τίτλο «Boys and Girls συμμετείχαν

30 μαθητές και μαθήτριες της Ά τάξης του Γυμνασίου Μούδρου και το πρόγραμμα ολοκληρλωθηκε σε 6 δίωρες συναντήσεις.

· Ομάδα γονέων στη Νέα Κούταλη Λήμνου με τίτλο «Φροντίζομαι για να φροντίσω». Η ομάδα η οποία ειναι σε εξέλιξη, έχει ως στόχο την ενίσχυση των αποθεμάτων του γονέα ως κινητήριος δύναμη για τη φροντίδα των παιδιών. Η ομάδα ολοκληρώνεται σε 5 τρίωρες συναντήσεις.

· Βραχυπρόθεσμο βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Ενίσχυση του εκπαιδευυτικού ρόλου».

· Βιωματική παρέμβαση με θέμα τη Διαφορετικότητα στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου. Η δράση είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα διαφορετικότητας και την περαιτέρω πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού μέσω της ενίσχυσης του κλίματος συνεργασίας και συμπερίληψης.

· Εφαρμογή μακροπρόθεσμου εκπαιδευτικού προγράμματος πρόληψης στο Γενικό Λύκειο Μύρινας με θέμα την πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών από τις εξαρτησιογόνες ουσίες στα πλαίσια του μαθήματος «Project» για τις εξαρτήσεις. Στο πρόγραμμα με τίτλο «Boys and Girls Plus” το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχουν 17 μαθητές και μαθήτριες της B τάξης του Γενικού Λυκείου Μύρινας και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 6 δίωρες συναντήσεις.

Ατομικά αιτήματα:

· Εξυπηρετήθηκαν περισσότερα από 30 αιτήματα ατομικής συμβουλευτικής.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση των παρεμβάσεων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.polioxni.gr

Μοιράσου το άρθρο: