Τα “Ελευθέρια” της γιορτάζει σήμερα η Λήμνος
8 Οκτωβρίου 2019
Εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές
9 Οκτωβρίου 2019

Εκδήλωση στη Μύρινα: “Άλλαξε διατροφή για μια καλύτερη ζωή”

Μοιράσου το άρθρο:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής θα διεξαχθεί στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα, στη Μύρινα Λήμνου, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 18:30 δωρεάν ενημερωτική ομιλία στους πολίτες της Λήμνου με θέμα “Τα οφέλη της άσκησης και η διατροφή πριν και μετά την άσκηση”.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η φυσική δραστηριότητα επιδρά θετικά τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία ενώ παράλληλα μπορεί να αποτελέσει πρόληψη ή/και θεραπεία σε χρόνιες παθήσεις του οργανισμού! Στην ομιλία θα συμμετέχουν πτυχιούχοι γυμναστές οι οποίοι θα αναλύσουν τα οφέλη διαφόρων ειδών άσκησης όπως για παράδειγμα αερόβια και αναερόβια άσκηση, διαλειμματική προπόνηση, προπόνηση που συνδυάζει αερόβια και αναερόβια άσκηση, άσκηση μετά τα 40 και ομαδικά παιχνίδια. Οι οργανώτριες της εκδήλωσης πτυχιούχοι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι θα μιλήσουν  για τη διατροφή που πρέπει να ακολουθείται πριν και μετά την προπόνηση των ασκούμενων.

Σκοπός της ομιλίας είναι να παρακινηθούν οι πολίτες να εντάξουν στην καθημερινότητα τους οποιοδήποτε είδος άσκησης αρμόζει καλύτερα στη φυσική τους κατάσταση, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και την υγεία τους. Οι συστάσεις που θα δοθούν για την διατροφή που πρέπει να ακολουθεί ο κάθε ασκούμενος πριν και μετά από κάθε είδος φυσικής δραστηριότητας θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την απόδοση και την επίδοση τους.

Συντονίστριες Ομιλίας:
Βότση Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
Κουντούρη Αικατερίνη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. (Med.Sci.)

Καλεσμένοι ομιλητές:
Καλαθά Άννα-Δέσποινα, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκης, M.Sc.
Καλλιάνης Μάκης, Πτυχιούχος Δ.Π.Θ. ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής
Καρύδης Νικόλαος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Κρέτσης Βασίλης, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών
Τσελεπής Κωνσταντίνος, Πτυχιούχος Α.Π.Θ. ΤΕΦΑΑ Σερρών, M.Sc.

Μοιράσου το άρθρο: