Αναφορά από ΚΚΕ στη Βουλή για έλεγχο στατικότητας των σχολικών κτιρίων της Λήμνου
4 Νοεμβρίου 2020
Συνάντηση Γιάννη Μπουρνού με το Σύλλογο Νεφροπαθών Λέσβου
5 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση για τα κρούσματα ζητά ο Δήμαρχος Λήμνου από τον Ν. Χαρδαλιά

Μοιράσου το άρθρο:

Την άμεση ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, κάθε φορά που προκύπτει νεότερο κρούσμα κορονοϊού στο νησί της Λήμνου, προκειμένου να επιλαμβάνονται για την ταχύτερη και ορθότερη διαχείριση της κατάστασης, εντός του πεδίου αρμοδιότητάς τους, ζητά με επιστολή στο υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης.

Η επιστολή στάλθηκε μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λήμνου, του Δημάρχου, με τον Έπαρχο Λήμνου, Άγγελο Βλάττα -Λαμπρινό, τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου, Τριαντάφυλλου Κανταρά, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, Σωκράτη Κρομυδέλλη, και την Αρμόδια Επόπτρια της Κ.Ο.Μ.Υ. Λήμνου, Αναστασία Κωνσταντίνου, με τη συμμετοχή επίσης του αντιδημάρχου αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία, Γιώργου Δημάρη και του προέδρου του Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου,  Παναγιώτη Μουστάκα.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μαρινάκης, “κατά την εμφάνιση των τελευταίων κρουσμάτων στη
Λήμνο διαπιστώθηκε αδυναμία συντονισμού και πραγματοποίησης ενεργειών, εξαιτίας του
γεγονότος ότι δεν καθίσταται πλέον εφικτή η ενημέρωση των φορέων τόσο από την αρμόδια επόπτρια της Κινητής Ομάδας Υγείας Λήμνου, όσο και από τους ιδιώτες που διενεργούν το τεστ κορονοϊού, οι οποίοι ενημερώνουν αποκλειστικά τη βάση δεδομένων που τηρείται”.
Τέλος, ο Δήμαρχος συνυπέγραψε επιστολή που απέστειλαν Δήμαρχοι νησιωτικών Δήμων προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με την οποία αιτούνται την εφαρμογή περιορισμών στις μετακινήσεις προς τα νησιά, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού.

Μοιράσου το άρθρο: