Στις 15 και 16 Απριλίου οι εκδηλώσεις της ΕΛΜΕ Ικαρίας με θέμα “Νέο Λύκειο” μια ιδέα φτιαγμένη από παλιά υλικά
14 Απριλίου 2019
Μετέφεραν στον υπουργό τα αιτήματα τους
16 Απριλίου 2019

ΕΠΑ.Λ. Μύρινας: Πανελλήνια πρωτιά σε διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού

Μοιράσου το άρθρο:

20 μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Μύρινας, που εργάστηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Blog your heritage, unblock the past, share for the future», απέσπασαν το πρώτο πανελλήνιο βραβείο στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου πολιτισμού, την Παρασκευή 12 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Πολιτισμού και η Γενική Γραμματέας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία και απένειμε το βραβείο στους μαθητές μας.

Η δράση στοχεύει στην ψηφιακή αποτύπωση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, μέσα από την κριτική ματιά των μαθητών, και τη χρήση της φωτογραφίας, του βίντεο, των συνεντεύξεων, του διαδικτύου αλλά και της επιτόπιας παρατήρησης, που συνοδεύουν τα κείμενα που υπογράφουν οι ίδιοι οι μαθητές και αναρτούν σε ιστολόγιο με διεύθυνση: http://1epal-myrin.les.sch.gr/blog. Το ιστολόγιο αυτό συνιστά το επιστέγασμα ενός πολύμηνου εγχειρήματος από πλευράς καθηγητών και μαθητών, δημιουργήθηκε με ιδιαίτερη αγάπη και υπερηφάνεια για τον τόπο μας και ευελπιστούμε να αποτελέσει την αρχή μόνο της προσπάθειας για την εδραίωση της Λήμνου ως φορέα πολιτισμού στη συνείδηση όλων των Ελλήνων.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει το σχολειο σε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του υλικού για το ιστολόγιό , και συγκεκριμένα στους: κ. Κοτσιναδέλλη Αθανάσιο, κ. Σφούνη Θωμά, κ. Καριακλή Γεώργιο, κ. Κελεμένη Ηλία, κα. Χρυσοκέφαλου Μυρσίνη, κα. Γκαράλη Φωτεινή, κα. Ζαφειρίου Ιωάννα, κ. Μαυράκη Σωτήριο, Πατέρα Λασπατζάκη Ηλία, κ. Κωνσταντίνο Κρεμμύδα, Πατέρα Σκούτη Σπυρίδωνα, κα. Κοντογεωργάκη Ζηνοβία, κ. Γκαράλη Εμμανουήλ, κ. Πορφύρη Χαράλαμπο, Πατέρα Ευαγγελιδάκη Άγγελο, κ. Γιαννέλη Γεώργιο-Ραφαήλ, κα. Κλάψου Αγγελική, κ. Ψαράκη Μάρκο και τον απόφοιτο του σχολείου μας, Παϊτάκη Άγγελο.

Μοιράσου το άρθρο: