Ασθενής σεισμική δόνηση στη Λέσβο
20 Μαΐου 2020
Ερώτηση 35 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ελιά και το ελαιόλαδο
20 Μαΐου 2020

Επίσπευση τοποθέτησης των seatrac σε Χίο και Λήμνο ζητούν τα άτομα με αναπηρία

Μοιράσου το άρθρο:

Δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί το ειδικό μηχάνημα seatrac, που διευκολύνει τα άτομα με κινητικά προβλήματα να μπαίνουν στη θάλασσα στην περιοχή της Δασκαλόπετρας.
Μιλώντας με την Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας  ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου Σοφία Μιχάλα, σημείωσε ότι έχει κατατεθεί εγκαίρως αίτημα στο Δήμο, από το Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, αφού παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού είχε επιτραπεί από τον Απρίλιο η κολύμβηση για θεραπευτικούς λόγους για τα άτομα με αναπηρία που το επιθυμούσαν.,
Σύμφωνα με την κα Μιχάλα έχει ενημέρωση ότι ο Δήμος έχει ζητήσει να υπάρξει μελέτη για την εγκατάσταση, αν και ήδη έχει λειτουργήσεις τις 3 προηγούμενες χρονιές, γεγονός που καθυστερεί τη διαδικασία.
https://youtu.be/05zcrgodf4w
Όσον αφορά τα άλλα τέσσερα seatrack, που αναμενόταν να τοποθετηθούν σε παραλίες του νησιού για να εξυπηρετούν περισσότερο κόσμο, «η διαδικασία προμήθειας έχει μπλοκαριστεί, λόγω ένστασης έτερου προμηθευτή».
Να σημειώσουμε ότι σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχουμε άλλα δύο μηχανήματα seatrac στη Λήμνο και συγκεκριμένα στις παραλίες Ρωμαιϊκός Γιαλός και Εβγάτη, όπου επίσης δεν έχουν τοποθετηθεί.

Μοιράσου το άρθρο: