Ο Ταξιάρχης Βέρρος με τον συνδυασμό “ΜΑΖΙ απο την αρχή” για τον δήμο Δυτικής Λέσβου
15 Μαρτίου 2019
Στη Μυτιλήνη ο Γιώργος Καμίνης
15 Μαρτίου 2019

Έργα ανάδειξης του πολιτισμού της Λήμνου με ψηφιακά μέσα

Μοιράσου το άρθρο:

Δύο ακόμη σημαντικά έργα Ψηφιακού Πολιτισμού στο νησί της Λήμνου, με συνολικό προϋπολογισμό 660 χιλιάδες ευρώ εντάσσονται στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου .

Τα έργα θα αναδείξουν τον ρόλο της Λήμνου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού και είναι τα εξής:

* «Ψηφιακές διαδρομές Ιστορικού Τουρισμού στη Λήμνο- Anzac digital Tourism scenarios», συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος προσωποποιημένης ξενάγησης και καθοδήγησης επισκεπτών με χρήση τεχνολογιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Συνολικά θα εγκατασταθούν beacons σένσορες σε 25 σημεία του νησιού που θα παρέχουν ψηφιακό περιεχόμενο στους επισκέπτες- τουρίστες με σκοπό τη δημιουργία Ιστορικών Διαδρομών.

* «Αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της Λημνίας Γης και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Λήμνο» συνολικού προϋπολογισμού 410.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στη δημιουργία δύο ψηφιακών- πολυμεσικών βιωματικών πάρκων στο Κοντοπούλι και στο Ρεπανίδι με αντίστοιχες πολυμεσικές εφαρμογές ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων και της ιστορίας της Λημνίας Γης, καθώς και Ψηφιακό Βίντεο Υψηλής Ανάλυσης για τα αξιοθέατα του νησιού.

Τα έργα έχουν Δικαιούχο τον Δήμο Λήμνου και ο χρόνος υλοποίησής τους είναι 18 μήνες.

Μοιράσου το άρθρο: