“Ιατρική απόβαση” στο Κ.Υ. Καλλονής Λέσβου
2 Αυγούστου 2020
Έκτο κρούσμα θετικό στον κορονοϊό στο Πλωμάρι
3 Αυγούστου 2020

Γ. Μπουρνούς: “Συνεχίζεται η απαξίωση του νοσοκομείου Λήμνου”

Μοιράσου το άρθρο:

Στη Λήμνο περιόδευσε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Νοσοκομείο του νησιού,  όπου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών, Κώστα Κατσιγιαννόπουλο, καθώς και με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουρνούς: “Έχει περάσει ένας χρόνος διακυβέρνησης ΝΔ και το Νοσοκομείο Λήμνου παραμένει απαξιωμένο: Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να δεήσει το Υπουργείο Υγείας να κάνει τη διαδικασία για τον ορισμό διοικητή, την ίδια ώρα που ο κ. Κικίλιας αφήνει αναξιοποίητο το πόρισμα της ειδικής επιτροπής, που είχε συγκροτηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, για την παροχή οικονομικών, διοικητικών και επιστημονικών κινήτρων, ώστε οι προκηρύξεις για γιατρούς να μην μένουν άγονες. Ένα πόρισμα που αφορά 2000 θέσεις γιατρών σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές και κοστολογείται στα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, είναι δηλαδή απόλυτα εφικτό με βάση τις πρωτοφανείς και επείγουσες ανάγκες της περιόδου.
 
 Καλώ τον κ. Κικίλια να αξιοποιήσει άμεσα το πόρισμα για την παροχή ειδικών κινήτρων σε γιατρούς και να επαναπροκηρύξει τις απαιτούμενες θέσεις παρέχοντας ελκυστικά κίνητρα. Τον καλώ επίσης να λάβει υπόψιν την ανάγκη του νοσοκομείου Λήμνου για μαγνητικό τομογράφο και να προχωρήσει στην μεταφορά του παλιού, αλλά λειτουργικού τομογράφου του νοσοκομείου Ρόδου στη Λήμνο.
 
Καλώ, ακόμη, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να πάψει να κωλυσιεργεί και να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου, που θα αναβαθμίσει αποφασιστικά τις κτιριακές εγκαταστάσεις. 
 
Είναι αδιανόητο, τέλος, εν μέσω θέρους και πανδημίας, να έχει καταρρεύσει και να υπολειτουργεί το σύστημα ψύξης του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ούτε θάλαμος αρνητικής πίεσης σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα COVID-19 με ανάγκη νοσηλείας“. 

Μοιράσου το άρθρο: