Ο Γιάννης Μπουρνούς νέος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Λέσβου
8 Ιουλίου 2019
Μεγάλη νίκη μ’ επανεκλογή Χαράλαμπου Αθανασίου
8 Ιουλίου 2019

ΚΚΕ Λήμνου “Η επόμενη μέρα θα βρει και νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης”

Μοιράσου το άρθρο:

Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ:

Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου που με την ψήφο τους στο ΚΚΕ βοήθησαν να εκλεγεί ξανά κομμουνιστής βουλευτής στο νομό μας και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Κάσπακα που ανέδειξαν για άλλη μια φορά το ΚΚΕ σε πρώτο κόμμα, αλλά και τους κατοίκους της Μύρινας, ιδιαίτερα τους νέους, που ενίσχυσαν το ΚΚΕ σημαντικά σε ψήφους και ποσοστό στην πόλη της Μύρινας.

Οι συνθήκες των εκλογών, όπως και των ευρωεκλογών, αποτύπωσαν έναν νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων με κύριο χαρακτηριστικό την υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και, επομένως, την κυβερνητική εναλλαγή, χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, με ταυτόχρονη ενίσχυση του διπολισμού, αλλά και μια συνολική τάση συντηρητικοποίησης.

Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι μόνο οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ, αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως «αριστερές», όμως στηρίζουν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική.

Καταγράφηκε δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τα τελευταία χρόνια υλοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, είναι αρνητικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στράφηκε σε παλιότερες δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές, όπως είναι η ΝΔ.

Είναι θετικό ότι η ΧΑ υποχωρεί σημαντικά σε ψήφους και ποσοστά, μένοντας εκτός Βουλής.

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, με το ποσοστό που έδωσε ο ελληνικός λαός στο ΚΚΕ, θα δώσει όλες τις δυνάμεις της τα επόμενα χρόνια για την προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας.

Η επόμενη μέρα θα βρει και νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής πάλης.

Μύρινα 8-7-2019

Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: