ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το νέο νομοσχέδιο”
8 Φεβρουαρίου 2021
Νέα πρόσθετη στήριξη της ακτοπλοΐας με 12 εκ. ευρώ
8 Φεβρουαρίου 2021

Μαθήτριες του ΓΕΛ Μούδρου θέτουν ερωτήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μοιράσου το άρθρο:

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου συμμετέχει στη δράση της ΕΛΙΑΜΕΠ «Έχετε απορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Οι ειδικοί απαντούν». Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) επέλεξε το Γενικό Λύκειο Μούδρου και τους μαθητές του να θέσουν ερωτήσεις, που τους έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τις πολιτικές και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωση, με τη μορφή ενός βίντεο.

Οι ερωτήσεις τέθηκαν σε πάνελ διακεκριμένων πανεπιστημιακών και ειδικών σε ευρωπαϊκά θέματα και απαντήθηκαν. Στη δράση συμμετείχαν οι μαθήτριες, Κοτσιλίτη Παναγιώτα, Α Λυκείου, Παππά Χριστίνα, Α΄Λυκείου, Στενού Σταυρούλα-Μαρία, Α΄Λυκείου, Αφεντούλη Σταματία, Γ΄Λυκείου και Θωμά Ευγενία, Γ΄Λυκείου.

Οι μαθήτριες έθεσαν  ερωτήσεις που αφορούσαν τις παρακάτω θεματικές: Τεχνολογία και Ευρωπαϊκή Ένωση, Μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, Ευρωπαϊκή Ένωση και κλιματική αλλαγή, Εκπαίδευση και Ευρώπη και Κοινωνική δικαιοσύνη και Ευρώπη.

Τα βίντεο που δημιουργήθηκαν ξεκίνησαν την προβολή τους σήμερα Δευτέρα, 8/2/2021 στις 10.00 π.μ. στη σελίδα του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ στο Facebook: https://www.facebook.com/ediceliamep/posts/3471119222999170. Τα βίντεο έπειτα θα είναι διαθέσιμα και στο κανάλι του ΕΛΙΑΜΕΠ στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC0J2CpJm8gvkuGUcd9KCIJA .

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός για τη δράση ο κ. Καραγιάννης Στυλιανός, Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μούδρου και Senior Ambassador του Προγράμματος EPAS του Γραφείου στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μοιράσου το άρθρο: