Νέα αναφορά στη βουλή από Μ.Κομνηνάκα για τα κενά στα δημοτικά σχολεία Λήμνου
6 Νοεμβρίου 2019
Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου στην Philoxenia
7 Νοεμβρίου 2019

Παλλημνιακή συγκέντρωση σήμερα στο Νοσοκομείο-Ζητούν καλύτερη υγεία, κλειστά και τα καταστήματα

Μοιράσου το άρθρο:

Νέα κινητοποίηση σήμερα στο νοσοκομείο Λήμνου στην οποία συμμετέχει σωματεία, συνδικάτα και το σύνολο σχεδόν των φορέων του νησιού, μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζομένους στο νοσοκομείο, οι οποίοι μετατρέπουν την πανελλαδική κινητοποίηση σε τοπική αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυρίως σε στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Την ώρα της πανελλαδικής στάσης εργασίας διοργανώνουν παλλημνιακή συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στο προαύλιο του νοσοκομείου, στην οποία συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου, όπως και ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού, με τα καταστήματα αυτή την ώρα να παραμείνουν κλειστά.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση καλύπτονται με 3ωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ.

Στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ Λήμνου αναφέρει:

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λήμνου χειροτερεύει. Το μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλο και λιγοστεύει. Η επιτροπή των σωματείων και φορέων για το Νοσοκομείο Λήμνου και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του νησιού, με αφορμή και την πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας, καλούμε όλες και όλους τους κατοίκους της Λήμνου σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Λήμνου την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 11.30 το πρωί.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας-Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό όλων ειδικοτήτων και όλων των κλάδων – αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε όλες τις δομές Υγείας-Πρόνοιας.

Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου με όλο το μόνιμο ιατρικό προσωπικό που προβλέπεται από τον ισχύοντα ελλιπή Οργανισμό του νοσοκομείου του νησιού αλλά και την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

Άμεσο διορισμό παθολόγων, χειρουργών, ογκολόγου, νεφρολόγου, καρδιολόγου, ουρολόγου, αιματολόγου.

Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τον ΟΑΕΔ και άλλες σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο.

Να καθιερωθούν κίνητρα για την προσέλκυση και την παραμονή μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα νοσοκομεία και στο Δημόσιο γενικότερα.

Νέο Οργανισμό για το νοσοκομείο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και υγειονομικού προσωπικού ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.

Τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό που προβλέπεται για τις μονάδες αυτές.

Τον άμεσο διορισμό 2 μόνιμων γιατρών για το Τοπικό Ιατρείο Μύρινας Λήμνου του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ).

Στελέχωση του πολυιατρείου του Μούδρου με το απαραίτητο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Τη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό (1 ιατρό γενικής Ιατρικής και 2 αγροτικούς ιατρούς).»

Το παραπάνω ψήφισμα υπογράφουν:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΛΗΜΝΟΥ

 

Μοιράσου το άρθρο: