Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο
10 Σεπτεμβρίου 2020
Αποσυμφόρηση και πακέτο στήριξης για τη Λέσβο ζητά από τον πρωθυπουργό το Επιμελητήριο
10 Σεπτεμβρίου 2020

Πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA για το Παν/μιο Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέκτησε το 1ο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2020 για τη δημιουργία καινοτόμων οικολογικών προϊόντων, που διοργανώνεται εδώ και 10 χρόνια, από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελούμενη από τον Κ. Ηλία, την Ν. Καβανόζη, τη Ζ. Κοκονόζη, την Π. Μπουσδούνη και τον Χρ. Τολιόπουλο, με την καθοδήγηση του επιβλέποντα Επίκουρου Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Α. Κουτελιδάκη σε συνεργασία με την εταιρεία «Μπισκότα Παπαδοπούλου», διακρίθηκε -μεταξύ 11 ομάδων- για το καινοτόμο προϊόν O-live, ένα μοναδικό και οικολογικό κριτσίνι, με πέντε διαφορετικές γεύσεις, που αποτελούνται από 100% ελληνικά φρούτα και λαχανικά.

Η νικήτρια ομάδα παρέλαβε το βραβείο σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε από τον ΣΕΒΤ, την Τρίτη 8/9/20 και στη συνέχεια, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «SIAL» στο Παρίσι, στις 18-19/10/2020.

Οι 5 καινοτόμες γεύσεις από φρούτα και λαχανικά του O-LIVE

Ομάδα Φοιτητών: Ηλίας Κωνσταντίνος, Καβανόζη Νικολέττα, Κοκονόζη Ζαχαρούλα, Μπουσδούνη Πανωραία, Τολιόπουλος Χρήστος

Επιβλέπων Καθηγητής: Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου Κουτελιδάκης Αντώνιος

Υποστηρικτική Ομάδα: Υποψ. Διδακτ. Κωνσταντινίδη Μ., Απόφοιτη Καπόλου Κ.

Συνεργαζόμενη Εταιρεία: Μπισκότα Παπαδοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: