Για 5η χρονιά το AEGEAN DOC στο Πλωμάρι
12 Σεπτεμβρίου 2019
Δρομολογείται έργο ανάδειξης της παρουσίας των Anzac στη Λήμνο
12 Σεπτεμβρίου 2019

“Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο”-Διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο στη Λήμνο

Μοιράσου το άρθρο:

Η 1η ημέρα του διεθνούς συνεδρίου «Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο», που διεξάγεται στη Λήμνο, αφιερώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού των Καβείρων με τα παλαιότερα και νεότερα ανασκαφικά δεδομένα, καθώς και στο ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η συνεδρία που ήταν αφιερωμένη στα ιερά, σε σπήλαια και νυμφαία καθώς και από τα σημαντικά ιερά με ευρήματα της Θάσου και της Περαίας, της Χαλκιδικής και της αιγαιακής Θράκης.

Χαιρετισμό στο Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο «Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο» απηύθυνε χθες, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εργασιών, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους συνέδρους, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η διοργάνωση ενός συνεδρίου διεθνούς αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο νησί της Λήμνου, αλλά και  η παρουσία μεγάλου αριθμού εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, αξιόλογων ακαδημαϊκών, επιστημόνων, ερευνητών και προσωπικοτήτων.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Λήμνος δικαιωματικά φιλοξενεί το διεθνές αυτό συνέδριο,  λόγω του τεράστιου αρχαιολογικού της πλούτου, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες.

Μοιράσου το άρθρο: