Ενισχυμένο σε προσωπικό και μέσα δασοπυροπροστασίας το Βόρειο Αιγαίο
15 Ιουνίου 2020
Άνοιξαν Αρχαιολογικά Μουσεία σε Λέσβο και Λήμνο
15 Ιουνίου 2020

Στη Βουλή τα προβλήματα του νοσοκομείου Λήμνου από το ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση στη βουλή για τα προβλήματα του νοσοκομείου και του τοπικού ιατρείου του ΠΕΔΥ Λήμνου, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων η βουλευτής νομού Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα.

Στην ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρουν: “Η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας και παγκόσμια, ανέδειξε αν μη τι άλλο τη σπουδαιότητα της δημόσιας και δωρεάν υγείας για τους εργαζόμενους και τους λαούς. Η κυβέρνηση όμως, πέρα από τα υποκριτικά χειροκροτήματα στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όχι μόνο δεν έβγαλε συμπεράσματα, αλλά εξακολουθεί στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας, στην άρνηση των μόνιμων διορισμών γιατρών και υγειονομικού προσωπικού στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και των κατοίκων του νησιού για:

· Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ.

· Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

· Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

· Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.

· Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας”.

Μοιράσου το άρθρο: