Κοτσακάς και Μπουρνούς με αρμοδιότητες
3 Νοεμβρίου 2016
Ημερίδα για τα αυτοάνοσα
3 Νοεμβρίου 2016

Έκκληση για βοήθεια

Μοιράσου το άρθρο:

Ολοσχερώς  κατεστράφη το σπίτι οικογένειας στη Βρίσα προχθες από φωτιά και έκκληση για βοήθεια απευθύνει η αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη. Οι οικογένεια ωφελούμενη από το κοινωνικό παντοπωλείο έχασε όλο της το νοικοκυριό και όποιος μπορεί να βοηθήσει μπορεί να απευθύνεται στην κοινωνική λειτουργό του οργανισμού στο τηλέφωνο  22510-27501 και 22510-45202. Να θυμίσουμε ότι σε ανάλογο περιστατικό πριν από λίγες μέρες στη Μυτιλήνη , οι πολίτες ανταποκρίθηκαν άμεσα και μέσα σε λίγες ώρες ξαναστήθηκε το νοικοκυριό της οικογένειας.

Όπως αναφέρει η κυρία Αντωνέλλη:

Την Τρίτη, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι ζευγαριού οι οποίοι είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λέσβου, κατάστρεψε τα πάντα.

Έτσι, για άλλη μια φορά και μέχρι την εκταμίευση της προβλεπόμενης από το Νόμο χρηματικής ενίσχυσης της οικογένειας από τον Δήμο μας, κάνω έκκληση σε όλους, να βοηθήσουμε την οικογένεια προκειμένου να ξαναστήσει το σπιτικό της.

Όλα όσα χρειάζεται ένα σπίτι για να λειτουργήσει, κάηκαν ολοσχερώς. Χρειάζονται τα πάντα: ηλεκτρικές συσκευές, κλινοστρωμνή (σεντόνια, κουβέρτες, μοκέτες κ.λ.π.), κουζινικά κάθε είδους κ.λ.π.

Επίσης κάηκαν και όλα τους τα ρούχα. Τους προμηθεύσαμε εμείς από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, αλλά χρειάζονται κι άλλα. Ο άνδρας είναι μεσαίου ύψους και αδύνατος, φοράει 42 νούμερο παπούτσια. Η γυναίκα, η οποία πάσχει και από σοβαρό χρόνιο νόσημα, φοράει μεγάλο νούμερο ένδυσης (large) και παπούτσι νούμερο 38.

Είμαι σίγουρη ότι, όλοι μαζί δεν θα αφήσουμε αυτούς τους άτυχους ανθρώπους να σκεφθούν «όπου φτωχός κι η μοίρα του». Αυτή τους την ατυχία,  με έμπρακτο νοιάξιμο ως κοινωνία, θα την αντιμετωπίσουμε.

 

Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει, παρακαλώ να τηλεφωνήσει στο 22510-27501 και 22510-45202, εσωτερ. 2, την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κ. Βούρου Μαρία, για να δηλώσει τι θέλει να προσφέρει.

 

Μοιράσου το άρθρο: