Νέα σχολική χρονιά με 61 εκπαιδευτικά κενά σε Ικαρία και Φούρνους
11 Σεπτεμβρίου 2015
Β. Θάνου: “Οφείλουμε όλοι να καταπολεμήσουμε την αιτία του προσφυγικού ρεύματος”
13 Σεπτεμβρίου 2015

Έρευνες για αγνοούμενο πρόσφυγα. Αλλεπάλληλες επιχειρήσεις διάσωσης στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Μυστεγνών Λέσβου για τον εντοπισμό 20χρονου πρόσφυγα. Ο αγνοούμενος μαζί με άλλα 32 άτομα επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα και για άγνωστο λόγο αρκετή από αυτούς βρέθηκαν στο νερό χθες τα ξημερώματα. Σκάφος τη FRONTEX εντόπισε τους ναυαγούς λίγη ώρα αργότερα και τους μετέφερε στο λιμάνι τη Μυτιλήνης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για την εξαφάνιση του 20 χρονου ενημέρωσε το λιμενικό ο αδελφός του, ο οποίος βρισκόταν κι αυτός στη βάρκα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 20χρονος δε φορούσε σωσίβιο.

Στην επιχείρηση έρευνας συμμετέχουν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο του Π.Ν, πλωτό καθώς και ελικόπτερο δύναμης FRONTEX, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝΕν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί το πλήρωμα του σκάφους της FRONTEX απεγκλώβισε 9 πρόσφυγες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε βράχο στην περιοχή της Φυκιότρυπας στη Μυτιλήνη. Οι περισσότεροι από αυτούς παρουσίαζαν συμπτώματα υποθερμίας και αρκετοί έφεραν μικρά τραύματα. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο: