Δωρεάν μετακίνηση με τα ΚΤΕΛ για τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών
1 Ιουλίου 2017
Ανταλλαγή επιστολών Τόσκα- Δημάρχου για ΠΡΟΚΕΚΑ Χίου, έκτακτη σύσκεψη τεσσάρων
2 Ιουλίου 2017

Έσβησε η φωτιά στον Καρά Τεπέ (Φωτορεπορτάζ)

Μοιράσου το άρθρο:

Πάνω από 100 στρέμματα θαμνώδους βλάστησης έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του πεδίου βολής στον Καρά Τεπέ. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της άπνοιας η φωτιά εξαπλώθηκε σε δύο κατευθύνσεις με αποτέλεσμα το έργο κατάσβεσης της να γίνει εξαιρετικά δύσκολο, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν επιχειρήσεις και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Μάλιστα μετά την κατάσβεση του βασικού μετώπου υπήρξε νέα εστία σε απόσταση περίπου διακόσια μέτρα από το σημείο όπου είχε σταματήσει η φωτιά και δίπλα ακριβώς στο Κέντρο Φιλοξενίας. Ευτυχώς, η νέα εστία αντιμετωπίστηκε άμεσα χωρίς να απειλήσει είτε τους οικίσκους του καταυλισμού, είτε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Η κινητοποίηση από την πυροσβεστική ήταν άμεση και σε λίγα μόλις λεπτά βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Μαζί τους επιχείρησαν και από αέρος τα δύο αεροσκάφη Πετσετέλ, τα οποία σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος οι Εθελοντές Πυροσβέστες, μέλη του συλλόγου Εφέδρων Καταδρομέων, μέλη της ΜΚΟ ERCI, πολίτες και πρόσφυγες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Μοιράσου το άρθρο: