Καταδικάστηκαν οι Τσέχοι που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο
7 Μαΐου 2018
Απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών σε κρατητήρια
7 Μαΐου 2018

Αθώοι και οι πέντε διασώστες για την υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών

Μοιράσου το άρθρο:

Αθώους έκρινε  σήμερα στη Μυτιλήνη το μονομελές εφετείο κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου τους πέντε εργαζόμενους σε ΜΚΟ που κατηγορούνταν για  απόπειρα βοήθειας  εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα τον Γενάρη του 2016.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν αποδεικνύονται οι κατηγορίες , ενώ ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί να καταδικαστούν.

Τρία μέλη της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης PROEM-AID και δύο Δανοί μέλη της ΜΚΟ «Team Humanity» είχαν κατηγορηθεί ότι  τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου του 2016 «ευρισκόμενοι στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιχειρούσαν ρυμουλκώντας βάρκες με μετανάστες, χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν».

Η Ισπανία έχει βραβεύσει τους τρεις πυροσβέστες –διασώστες, ενώ μεγάλη αντιπροσωπεία από την Ανδαλουσία βρέθηκε στη Μυτιλήνη για να τους υποστηρίξει, μεταξύ αυτών η Υπουργός Δικαιοσύνης της περιφερειακής κυβέρνηση , τέσσερις βουλευτές εκπρόσωποι και των τεσσάρων κομμάτων, εκπρόσωποι από το Δήμο της Σεβίλλης και αντιπροσωπεία από την Πρεσβεία της Ισπανίας στη χώρα μας, αλλά και πολλά ΜΜΕ της Ισπανίας.  Στο δικαστήριο βρέθηκαν και πολλοί εθελοντές που δέχτηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες την απόφαση.

«Μετά την ακροαματική διαδικασία , η απόφαση ήταν αναμενόμενη, δεν αποδείχτηκαν οι κατηγορίες και πολύ ορθά , κρίθηκαν αθώοι , τόνισε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο δικηγόρος των τριων Ισπανών διασωστών Χάρης Πέτσικος. Αποδείχτηκε ότι σκοπός τους ήταν η διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα και τίποτε άλλο.»

Μοιράσου το άρθρο: