Η Αγλαΐα Κυρίτση στο ΠΣ για τον “Κλεισθένη”
10 Μαΐου 2018
Σε Μυτιλήνη και Χίο ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα
10 Μαΐου 2018

Ανοιξιάτικη συναυλία στο Μουσείο Τεριάντ από τη χορωδία Animato

Μοιράσου το άρθρο:

To Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου TERIADE, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της χορωδίας Animato.

Καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της χορωδίας είναι ο Αντώνης Βερβέρης. Συμμετέχουν οι πιανίστες: Λευτέρης Κακάμπουρας και Κωνσταντίνος Κακάμπουρας.

Η Χορωδία Animato ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009 στη Μυτιλήνη και αποτελεί τμήμα του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου.
Έχει εμφανισθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Θέατρο ΦΟΜ, το Αρχοντικό Γεωργιάδη και το Μετόχι των Αγίων Αναργύρων στην Καλλονή. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη Χίο, ενώ το 2013 δέχτηκε την τιμητική πρόσκληση από τη Διεθνή Ακαδημία Μουσικής Αϊβαλιού (ΑΙΜΑ) να τραγουδήσει στον Ταξιάρχη στο Αϊβαλί, στην πρώτη επίσημη εκδήλωση μετά την ανακαίνιση του ιστορικού ναού. Το 2014 συμμετείχε ως εργαστηριακή χορωδία στα Εργαστήρια Χορωδιακής Μουσικής, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε Μυτιλήνη και Χίο με τη δρα. Therees Hibbard, καθηγήτρια Διεύθυνσης Χορωδίας στο University of Nebraska – Lincoln των ΗΠΑ. To 2017 η χορωδία εμφανίστηκε στη Βενετία. Έχει συνεργαστεί με τις χορωδίες Δήμου Λέσβου, Παγγεραγωτικού Συλλόγου, Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων, Χορωδία Bocca Chiusa Σάμου, Παιδική Χορωδία «Γρηγόρης Ρουσέλλης», Νεανική Χορωδία «Ταξιδευτές» Χίου, την Ορχήστρα ΜΣΕΘ/98ΑΔΤΕ, το Σύνολο Εγχόρδων Arpège και το Μουσικό Σχολείο Χίου.

 

Μοιράσου το άρθρο: