Τις συνέλαβαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
15 Σεπτεμβρίου 2018
Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στη Σάμο
17 Σεπτεμβρίου 2018

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη- 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Μοιράσου το άρθρο:

Ξεκίνησαν οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ η δίκη των φονιάδων του δεν έχει τελειώσει. Στη Μυτιλήνη αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνει την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου:

“Φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και βρίσκουν το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη σε συναγερμό.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη και όσα ακολούθησαν, δείχνουν το βάρβαρο, ρατσιστικό χαρακτήρα της «Ευρώπης-Φρούριο» απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στρατόπεδα συγκέντρωσης και «πλατφόρμες αποβίβασης», απελάσεις και «επαναπροωθήσεις», έρχονται να συμπληρώσουν τη φρίκη που σκορπάνε οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και των άλλων δυνάμεων.

Είναι συνειδητή επιλογή των αρχουσών τάξεων που με το ρατσιστικό δηλητήριο προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας για τη διαρκή λιτότητα, και τη φτώχεια. Όλη η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της ευθυγραμμίζονται με τις ρατσιστικές απαιτήσεις του Τραμπ, του Σαλβίνι, της Λεπέν και του Ζεεχόφερ.

Οι ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές εκστρατείες που γίνονται επίσημες κρατικές πολιτικές και της Ε.Ε, δίνουν αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς και των φασιστών που σηκώνουν κεφάλι. Αυτή η πολιτική είναι το νήμα που συνδέει τα ρατσιστικά πογκρόμ στο Κέμνιτς που οργάνωσαν οι φασίστες, το πογκρόμ κατά των Αφγανών προσφύγων που οργάνωσε το περασμένο Απρίλη στη Μυτιλήνη η Πατριωτική Κίνηση, τις φραστικές επιθέσεις και τους προπηλακισμούς κατά δημοσιογράφων, την καταστροφή του μνημείου (στη Θερμή) για τους πρόσφυγες που πνίγηκαν στην θάλασσα. Στην Ελλάδα και στην Λέσβο οι νοσταλγοί του Χίτλερ προσπαθούν να ξαναβγούν στους δρόμους με πληθώρα μορφών και να διεκδικήσουν χώρο μέσα από τις εθνικιστικές εκστρατείες, μιλούν για πατρίδα και πατριωτισμό οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, αυτοί που έδωσαν την μισή Κύπρο στους Τούρκους, αυτοί που έφεραν την αμερικανοκίνητη χούντα στη χώρα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της Ε.Ε, όπως δείχνει και η πρόσφατη διμερής συμφωνία με την κυβέρνηση της Μέρκελ. Η εφαρμογή της θα σημάνει χιλιάδες «επαναπροωθήσεις» προσφύγων και μεταναστών, το γέμισμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η ελληνική άρχουσα τάξη διεκδικεί να γίνει το κεφαλοχώρι των

ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Βαλκάνια και Μ. Ανατολή και ταυτόχρονα ο συνοριοφύλακας της ρατσιστικής Ευρώπης-Φρούριο.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που δυναμώνει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. «Είμαστε περισσότεροι!» φώναξαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Κέμνιτς και σε όλες τις γερμανικές πόλεις. Είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες πολιόρκησαν τον Σαλβίνι και τον Ορμπαν στο Μιλάνο. Στην Ελλάδα το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το κίνημα που άνοιξε τα σχολεία στα προσφυγόπουλα, κι οι αγώνες του που κάθισαν στο σκαμνί τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, είναι ζωντανό.

-Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της από την συμφωνία του αίσχους της ΕΕ της 28 Ιούνη και τη διμερή συμφωνία με την Γερμανία, αλλά και την ανατροπή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

-Απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, για να ταξιδέψουν στις άλλες χώρες της Ευρώπης κι αν το επιθυμούν να ζήσουν στις πόλεις μας, στις γειτονιές, να έχουν πρόσβαση στα σχολειά, στα νοσοκομεία, στη δουλειά.

-Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, που προκαλούν σε γειτονιές και πόλεις. Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική της ευθεία και είναι στο χέρι του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς να επιβάλλουν με τη δράση τους ότι όλη η εγκληματική συμμορία θα καταλήξει στη φυλακή.

Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού –νεολαιίστικου – λαϊκού κινήματος. Πάει χέρι-χέρι με την πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις. Το δρόμο στη δεξιά και τη φασιστική απειλή δεν θα τον φράξουν οι υποκριτικές διακηρύξεις του Τσίπρα που αγκαλιάζεται με τη Μέρκελ, θα τον φράξουν οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας για το δικό της μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατεί μαχητικά και ενωτικά σε αυτούς τους αγώνες.

Για να βροντοφωνάξουμε με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αντιφασιστικές αντιρατσιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, σωματεία και συλλόγους: Στη φυλακή οι φασίστες-ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες/μετανάστες.

-Όλοι στην Πλατεία Σαπφούς την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα

-Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα – Ποτέ ξανά φασισμός!

-Όχι στην Ευρώπη φρούριο – ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες

Μοιράσου το άρθρο: