Εκδρομή ΚΑΠΗ σε Αγιάσο και Βατερά
3 Οκτωβρίου 2018
Δ.Βίτσας: “Ανάγκη για πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας με στόχο τον μηδενισμό των ροών”
3 Οκτωβρίου 2018

Απάντηση Σ.Γεωργούλα σε ΣΥΡΙΖΑ: “Ποιος κοροϊδεύει ποιον”

Μοιράσου το άρθρο:

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σχετικά με την εκχώρηση των δημόσιων ακινήτων στο υπερταμείο, δίνει με νέα ανακοίνωση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ο Άλλος Δρόμος” Στράτος Γεωργούλας, στην οποία τονίζει: “Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σχετικά με την αποκάλυψη της δημοτικής μας παράταξης για την εκχώρηση στο υπερταμείο δεκάδων ακινήτων στη Λέσβο. Είναι απλώς ένα “νοικοκύρεμα” και τίποτα άλλο αναφέρουν, ενώ μας καταλογίζουν fake news, άγνοια και εμπάθεια!
Αλήθεια είναι άγνοια ή εμπάθεια του συγγραφέα του δελτίου τύπου που προφανώς δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τις αντίστοιχες ιστοσελίδες και δελτία τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) ΑΕ και της θυγατρικής της ΕΤΑΔ ΑΕ, στην οποία εκχωρούνται τα ακίνητα της Λέσβου και χιλιάδες άλλα σε όλη την Ελλάδα; Αν έμπαινε στον κόπο ο συντάκτης του δελτίου τύπου θα διάβαζε ότι η ΕΕΣΥΠ ΑΕ έχει ως στόχο “την πραγματοποίηση επενδύσεων και την απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας”. Θα διάβαζε οτι η ΕΤΑΔ ΑΕ κάνει ήδη διαγωνισμούς για την “αξιοποίηση” της περιουσίας του δημοσίου και ότι στόχος της είναι “η προσέλκυση επενδύσεων” και “η προώθηση των ΣΔΙΤ”. Θα ήξερε οτι
η ΕΕΣΥΠ εποπτεύεται από 5μελές εποπτικό συμβούλιο, με τα 2 μέλη να διορίζονται άμεσα από την Κομισιόν και τον ESM ενώ τα υπόλοιπα 3 να είναι της αρεσκείας των «θεσμών». Η Ε.Ε.ΣΥ.Π. «δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα…λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας… για 99 χρόνια, ενεργεί με τρόπο ανεξάρτητο, επαγγελματικό και επιχειρηματικό με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη των αποτελεσμάτων της.
Σκοπός της Ε.Ε.ΣΥ.Π. είναι να «ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και θα παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δις ευρώ, εκ των οποίων 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και 50% από κάθε ευρώ που απομένει (π.χ. 50% των 25 δις €) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις».
Είναι άγνοια ή εμπάθεια να μην γνωρίζει ο συντάκτης του δελτίου τύπου ότι δεκάδες δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα συζητούν αυτό το θέμα και ότι ο Δήμαρχος Λάρισας (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσουν πίσω από το υπερταμείο 47 ακίνητα, με αίτημα του προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο ζητάμε και εμείς ως δημοτική παράταξη. Είναι και αυτός αντικυβερνητικά εμπαθής;
Η δημοτική παράταξη του Άλλου Δρόμου δεν πτοείται από επιθέσεις και fake news. Θα συνεχίζει να αναδεικνύει θέματα και θα παράγει πολιτική υπέρ της προστασίας των συμφερόντων του λαού της Λέσβου” τονίζει η Δημοτική παράταξη “ο Άλλος Δρόμος”.

Μοιράσου το άρθρο: