Κέντρο πρώτης υποδοχής προσφύγων στη Βόρεια Λέσβο
3 Δεκεμβρίου 2015
Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Χίο, με έμφαση στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία
3 Δεκεμβρίου 2015

Απεργία κατά του νέου ασφαλιστικού

Μοιράσου το άρθρο:

 

Γενική Πανελλαδική Απεργία σήμερα  3 του Δεκέμβρη κατά του νέου σχεδιασμού για το ασφαλιστικό. «με το σχέδιο αυτό κατεδαφίζεται  το σύστημα  Κοινωνικής Ασφάλισης και πρέπει  να αποτρέψουμε την ψήφισή του τονίζουν οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες».

Στη Μυτιλήνη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στα κεντρικά λύκεια  από τα πρωτοβάθμια σωματεία και μισή ώρα νωρίτερα στην πλατεία Σαπφούς από το ΠΑΜΕ..

“Με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων”. Στο επίκεντρο της απεργίας είναι και ο νέος προϋπολογισμός που, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ναυτικοί και δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν:

Το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ).

Το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.

Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι.

Οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους και τις πολεοδομίες.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Μοιράσου το άρθρο: