Εξετάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Δήμου Χίου κατά Δημοσίου για ΒΙΑΛ
14 Δεκεμβρίου 2017
Σπουδάστριες του ΙΕΚ Λήμνου φροντίζουν του ηλικιωμένους του ΚΗΦΙ
15 Δεκεμβρίου 2017

Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο:

Με μηνύματα κατά του προϋπολογισμού που συμπιέζει με νέα βάρη τα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών και κατά των νέων μέτρων που επιβάλλουν τα μνημόνια πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη.
Στην πλατεία Σαπφούς συγκέντρωση πραγματοποίησε το εργατικό κέντρο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με την ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Λέσβου, ενώ από νωρίς το πρωί στελέχη του εργατικού κέντρου πραγματοποίησαν κατάληψη της ΓΓ Αιγαίου όπου ανήρτησαν πανό και δεν επέτρεψαν σε κανέναν την είσοδο μέχρι το μεσημέρι.

 

Την κεντρική ομιλία στην πλατεία Σαπφούς έκανε ο αντιπρόεδρος του εργατικού κέντρου  Μπάμπης Ντινενής ο οποίος τόνισε οτι ο νέος προϋπολογισμός επιφέρει νέα βάρη 2,74 δις στα λαϊκά νοικοκυριά   ενώ με νέα νομοσχέδια που θα έρθουν καταργούν ότι δικαιώματα έχουν μείνει και κατακτήθηκαν με αγώνες . «Τα νέα μέτρα που θα έρθουν με το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης αλλά και όλα τα παλιά που η συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ εφαρμόζει, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών. Η νέα φοροληστεία, σε συνδυασμό και με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, θα αποτελέσει ένα επιπλέον πλήγμα για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα των νησιών μας, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, οι νέες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές είναι ο βασικός άξονας της νέας επίθεσης που εξαπολύεται.
Προχωρώντας ακάθεκτα η κυβέρνηση και θέλοντας να ικανοποιήσει στο ακέραιο τις ορέξεις των καπιταλιστών ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των αγώνων μας, με το χτύπημα που προσπαθεί να επιφέρει στην απεργία, στη συνδικαλιστική δράση, στη δράση και οργάνωση των εργαζομένων. Τα νέα αυτά βάρβαρα μέτρα πάνε χέρι – χέρι και με την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις. Επιστρατεύουν κάθε μέσο ώστε να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μεγαλοεργοδοτών”.

Ακολούθησε πορεία στην προκυμαία της Μυτιλήνης που κατέληξε στη ΓΓ Αιγαίου.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς συμμετείχαν και οι πρόσφυγες που συνεχίζουν την κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αναρτώντας πανό με τα αιτήματά τους .

Οι πρόσφυγες συμμετείχαν και στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία στα κεντρικά λύκεια , ενώ ακολούθησε πορεία στην αγορά της πόλης.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: