Δεσμεύσεις για νομοθετική πρωτοβουλία για το ΦΠΑ απέσπασε το συντονιστικό από την αντιπολίτευση
10 Μαΐου 2018
Στηρίζει νησιά για ΦΠΑ ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, πρόταση για ακατάσχετο εμπορικό λογαριασμό
10 Μαΐου 2018

Αποφυλακίζονται οι πρόσφυγες που είχαν όπως όλα δείχνουν από λάθος φυλακιστεί για την υπόθεση ζωοκλοπής στη Μόρια

Μοιράσου το άρθρο:

Αποφυλακίζονται  σήμερα οι πρόσφυγες από την Ερυθραία που είχαν φυλακιστεί τον Φεβρουάριο για την υπόθεση της ζωοκλοπής στη Μόρια που είχε συγκλονίσει το νησί.

Τότε είχαν κατηγορηθεί για ζωοκλοπή ενώ ο 55χρονος ιδιοκτήτης είχε πυροβολήσει εναντίον τους και αντιμετωπίζει και εκείνος κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ενώ σειρά στοιχείων που δεν είχαν ελεγχθεί τότε, συνηγορούσαν ότι φυλακίστηκαν λάθος άνθρωποι καθώς δεν ήταν εκείνοι οι επίδοξοι ζωοκλέφτες αλλά βρέθηκαν λίγο αργότερα στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή ο δικηγορικός κόσμος του νησιού και η κοινότητα των προσφύγων από την Ερυθραία, διατύπωσαν τις ενστάσεις τους , ενώ μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, ακολούθησε  συμπληρωματική ανάκριση. Με βούλευμά του το συμβούλιο πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις πρόσφυγες από την Ερυθραία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης  που παραπέμπεται στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων. Όπως αναφέρει το βούλευμα “Κατηγορούμενοι για απόπειρα ζωοκλοπής, κακουργηματικού χαρακτήρα λόγω του ότι λαμβάνονται σαν ομάδα άνω των 2 ατόμων, θα γυρίσουν άμεσα στη Μόρια μετά την αλλαγή των περιοριστικών όρων ώστε αντί της κράτησης από τις 28 Φεβρουαρίου 2018, να παρουσιάζονται στο πλησίον αστυνομικού τμήματος μία φορά το μήνα, να μην έχουν δυνατότητα εξόδου από τη χώρα καθώς και να μην πλησιάζουν το αγρόκτημα του μηνυτή πλέον των 200 μέτρων.

Οι τρεις νεαροί πρόσφυγες από την Ερυθραία ηλικίας 21, 23 και 24 ετών από τις  23 Φεβρουαρίου βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές της Χίου απ’ όπου αποφυλακίζονται σήμερα.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο ένας εκ των δικηγόρων  τους, Δημήτρης Κουζινινόγλου τονίζοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι δε θα έπρεπε να μείνουν ούτε μία ώρα στη φυλακή , είναι αθώοι και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο».

Μοιράσου το άρθρο: