Β. Αποστόλου: Μας τυραννά η ευλογιά- λήξη καραντίνας 29/7
2 Μαΐου 2018
Π. Σκουρλέτης : το φθινόπωρο η διάσπαση του Δήμου Λέσβου
2 Μαΐου 2018

Γ. Κότσαλης: Ερχόμουν με θυμό, είμαι με χαρά για το δημόσιο κτήμα της Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο:

«Έχουμε ένα πολύ μεγάλο δημόσιο κτήμα, το οποίο είχε αφεθεί αλλά πρέπει να αλλάξω από θυμό –με τον οποίο ερχόμουν- σε χαρά γιατί ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει αύριο εκεί και περιμένω ότι θα εξαγγείλει την αξιοποίησή του», σημείωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Νήσου Λήμνου Ανεμόεσσα, Γιώργος Κότσαλης.

Από το βήμα του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση του Β. Αιγαίου και τη συνεδρία για την Αγροτική Ανάπτυξη ο κ. Κότσαλης επισήμανε την ανάγκη να στηριχτεί η ανάπτυξη των τοπικών προϊόντων, υψηλής ποιότητας.

«Εχουμε ένα ειδικό τυρί στη Λήμνο, το μελίχλωρο. Ψάχνουμε μια χρηματοδότηση ύψους 15-20.000 ΕΥΕΡΏ και δεν έχουν βρεθεί αυτά τα χρήματα», σημείωσε για να δείξει δυνατότητες που υπάρχουν και δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Παράλληλα όμως τόνισε και τη δουλειά που έχει γίνει με το Ινστιτούτο για τη φύση και τον άνθρωπο, κόπου κατάφεραν να εντάξουν τη Λήμνο σε πρόγραμμα για την ανάπτυξη τοπικών ποικιλιών με διατήρηση του τοπίου και με χρηματοδότηση ελβετικού οργανισμού. «Έχουμε επιλέξει, πρόσθεσε,  6-7 προϊόντα (όπως το καλαθάκι Λήμνου και κρασιά) και πρέπει η κοινωνία της Λήμνου με ευθύνη των φορέων να δει ποια θα επιλέξει και ποια θα εντάξει.
Τα λέω αυτά για να δείξουμε δυνατότητες και δυσκολίες», ανέφερε ο Γιώργος Κότσαλης.

 

Μοιράσου το άρθρο: