Τσιμεντοστρώσεις δρόμων σε Κουμκό, Θέρμα και Αλυφαντά
9 Μαΐου 2018
Θέατρο-ντοκουμέντο για τη βιομηχανική ζωή της Γέρας
9 Μαΐου 2018

Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου εναντίον ΚΕΔΕ λόγω “Κλεισθένη”

Μοιράσου το άρθρο:

Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου,  είναι διαχρονικά αμετακίνητη στη θέση της για ενίσχυση του θεσμικού ρόλου των Κοινοτήτων με αρμοδιότητες και πόρους, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Διαφωνεί και απορρίπτει το ψήφισμα που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  (ΚΕΔΕ) και υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου,  όπου σύμφωνα με αυτό, το νομοσχέδιο του Κλεισθένη 1 επαναφέρει τις Κοινότητες από το παράθυρο.

Με δεδομένο πως το σχέδιο νόμου του Κλεισθένη 1 επιδέχεται αλλαγών, το Δίκτυο Κοινοτήτων,  που έχει συμβάλλει στην κατάρτιση του με συγκεκριμένες προτάσεις , θα συνεχίσει το διάλογο με το Υπουργείο,  ώστε το νέο πλαίσιο που θα προκύψει,  να είναι λειτουργικό και εύχρηστο για τα χωριά μας.

Στόχος της, από τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο,  να υπάρξει τουλάχιστον σε επίπεδο Κοινοτήτων,  ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση,  με την ενασχόληση νέων ανθρώπων που θα εκφράζουν απόλυτα τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και θα μπορούν απερίσπαστοι,  να διαχειριστούν την τύχη κάθε περιοχής, ρυθμίσεις που εν πολλοίς,  εμπεριέχονται στο κεφάλαιο που αφορά τις Κοινότητες,  στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου.

Μοιράσου το άρθρο: