Εικαστικό εργαστήρι για οικογένειες με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας
10 Μαΐου 2018
Αποφυλακίζονται οι πρόσφυγες που είχαν όπως όλα δείχνουν από λάθος φυλακιστεί για την υπόθεση ζωοκλοπής στη Μόρια
10 Μαΐου 2018

Δεσμεύσεις για νομοθετική πρωτοβουλία για το ΦΠΑ απέσπασε το συντονιστικό από την αντιπολίτευση

Μοιράσου το άρθρο:

Δεσμεύσεις για νομοθετική πρωτοβουλία ,  για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απέσπασε το συντονιστικό των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου σε νέο κύκλο επαφών που πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από τη συνάντηση που είχε το πρωί με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου Λέσβου και τη δέσμευσή ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση να εξαιρεθούν από την αύξηση του Φ.Π.Α., ζήτησε από τους βουλευτές κ. Χ. Αθανασίου (Λέσβου), Μ. Κόνσολα (Δωδεκανήσου) και Ν. Μηταράκη (Χίου) να καταθέσουν σχετική τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το προσφυγικό και μεταναστευτικό.

«Η κυβέρνηση να αφήσει τις υπεκφυγές και να δεχθεί την πρόταση νόμου που έχουμε υποβάλει, για να μην εφαρμόζεται ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά» δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ύστερα από συνάντησή της με εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου.

Πρόσθεσε ότι η στήριξη της οικονομίας των νησιών είναι εξόχως εθνικό ζήτημα και όχι μόνο αναπτυξιακό, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι προκλήσεις αυξάνονται και η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές οδηγεί σε επικίνδυνα φαινόμενα.

«Κατά την πρόσφατη απόβαση του κ. Τσίπρα στη Λέσβο οι νησιώτες του γύρισαν την πλάτη, ενώ ο ίδιος επανέλαβε τον γνωστό εαυτό του, με τα κούφια λόγια και τις ανέξοδες υποσχέσεις» τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι ώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα -όπως έχουμε προτείνει- για την αποσυμφόρηση των νησιών. Και η Ευρώπη να συμβάλει ουσιαστικά. Επιβάλλεται να στηριχθεί έμπρακτα η οικονομία τους».

 

 

Την πάγια θέση του ΚΚΕ για διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά αλλά και σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης εξέφρασε στο συντονιστικό κατά τη συνάντησή τους ο Θανάσης Παφίλης

 

Επίκαιρη ερώτηση, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος θα καταθέσει η Ένωση Κεντρώων. Αυτό ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους από το συντονιστικό όργανο των επαγγελματιών, επιστημονικών φορέων της Λέσβου, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης.

 

Μοιράσου το άρθρο: