Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Ε. Γ. ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ
19 Σεπτεμβρίου 2018
Για τις 11 Οκτωβρίου η δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου
20 Σεπτεμβρίου 2018

Διαμαρτυρία γονέων τους 2ου Λυκείου Μυτιλήνης για την μετακίνηση 20 παιδιών σε άλλα σχολεία λόγω έλλειψης χώρου

Μοιράσου το άρθρο:

9:30

Με τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αριστείδη  Καλάργαλη τον οποίο επισκέφθηκαν οι  διαμαρτυρόμενοι γονείς, ότι δεν πρόκειται να γίνουν μετεγγραφές μαθητών σε άλλα σχολεία καθώς το Πειραματικό είναι υποχρεωμένο να εκτελέσει την απόφαση του δήμου και να αποδεσμεύσει τις δύο αίθουσες, έληξε η διαμαρτυρία και οι γονείς αποχώρησαν από το σχολείο. Λίγο αργότερα στην έγγραφη απάντησή του το Πειραματικό αναφέρει ότι επιφυλάσεται για κάθε δικαίωμά του.

 

8:30

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων των μαθητών στο 2ο Λύκειο Μυτιλήνης από το πρωί σήμερα, μετά την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για υποχρεωτική μετεγγραφή 20 από τους 95  μαθητές της Ά Λυκείου σε άλλα σχολεία της πόλης. Το πρόβλημα προέκυψε από την άρνηση του Πειραματικού σχολείου να παραχωρήσει δύο αίθουσες που παραμένουν κλειστές στα Κεντρικά Λύκεια παρά και την δεύτερη έγγραφη ειδοποίηση του δήμου Λέσβου.
Όπως είπε από τους γονείς των μαθητών της Ά λυκείου κ. Ατσικπάση τα παιδιά μας έκαναν κανονικά την εγγραφή το Μάιο και δεν νοείται 10 μέρες αφού έχουν ανοίξει τα σχολεία και έχουν τακτοποιηθεί όλα τα παιδιά μέσα σε αίθουσες να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση. Απευθυνθήκαμε και στον εισαγγελέα και ζητάμε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για το καλό των παιδιών.”

“Περιμένουμε την απάντηση του Πειραματικού σχολειού που μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει, για να παραχωρήσει τις δύο αίθουσες. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και πρέπει να εκτελεστεί. Όσες διεκδικήσεις και να έχει το πειραματικό θα εξεταστούν στη συνέχεια. Δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η απόφαση μετεγγραφής των παιδιών” τόνισε στο σταθμό μας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης.

Ο κανονισμός λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα σχολεία, ακόμα και στις προϋποθέσεις για τους χώρους που πρέπει να διαθέτει γιατί διαφοιρετικά κινδυνεύει να χάσει το χαρακτήρα του Πειραματικού. Το θέμα όμως έπρεπε να ξεκαθαρίσει η Περιφερειακή Διεύθυνση από τον Ιούνιο και να μη φτάσουμε 10 μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων και οι μαθητές με τις οικογένειές τους να βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάσταση αυτή.

Οι γονείς πάντως είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν μπροστά από τα κεντρικά Λύκεια μέχρι να πάρουν τη διαβεβαίωση ότι τα παιδιά τους θα συνεχίσουν να φοιτούν στο 2ο λύκειο στο οποίο έχουν εγγραφεί.

Μοιράσου το άρθρο: