Βραβείο στο Δίκτυο Εθελοντών από τον Παγχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ
7 Μαΐου 2018
Καταδικάστηκαν οι Τσέχοι που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο
7 Μαΐου 2018

Ελεύθεροι μέχρι τη Δευτέρα όπου θα δικαστεί η υπόθεση, αφέθηκαν οι συλληφθέντες για τους τραμπουκισμούς στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο:

Ελεύθεροι αφέθηκαν με απόφαση εισαγγελέα οι έξι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πόλη της Μυτιλήνης την Πέμπτη το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης συγκέντρωσης για το ΦΠΑ και το προσφυγικό,  όπου μικρή ομάδα ακροδεξιών παρεισέφρησαν στην πορεία και προκάλεσαν επεισόδια. Την Παρασκευή η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη σε 9 συλλήψεις αλλά οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς πρόκειται για παιδιά κάτω από 17 ετών και γι αυτούς θα ακολουθηθεί άλλη διαδικασία.

Οι υπόλοιποι έξι , ηλικίας από 17 έως 28 ετών οδηγήθηκαν εν νέου σήμερα ενώπιων του εισαγγελέα στο δικαστήριο  μέγαρο Μυτιλήνης , όπου ορίστηκε το δικαστήριο για την Δευτέρα 14 Μαΐου και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας αθωώθηκε των κατηγοριών. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους υπόλοιπους είναι στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις από τους συλληφθέντες έχουν ταυτοποιηθεί και για την δολοφονική επίθεση στις 22 Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς ενάντια στους πρόσφυγες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι συλλήψεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στους  μόνους και πραγματικούς υπαίτιους για τις φασιστικές επιθέσεις .

Μοιράσου το άρθρο: