Σ. Φάμελλος: “Τα νησιά μας στήριξαν τις προσφυγικές ροές με περίσσια ανθρωπιά”
3 Μαΐου 2018
Αλ. Τσίπρας από τη Λήμνο: Η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια
3 Μαΐου 2018

Ελ. Κουντουρά: Η αυθεντικότητα των νησιών, το μεγάλο όπλο μας

Μοιράσου το άρθρο:

«Οι θεματικές μορφές τουρισμού, είναι το σημαντικό πλεονέκτημα σε κάθε νησί του Αιγαίου που έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα.
Η μοναδικότητα, η αυθεντικότητα των εμπειριών είναι το μεγάλο όπλο των νησιών μας», σημείωσε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, στη συνεδρία με θέμα Τουρισμός: εργασιακές σχέσεις και αειφορία κατά τη διάρκεια του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου στη Λέσβο.
Η κα Κουντουρά αναφερόμενη στο προσφυγικό από την πλευρά της τουριστικής προβολής της χώρας, σημείωσε ότι «διαχειριστήκαμε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση με αυτή την αρνητική εικόνα προς τα έξω που τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Καταφέραμε να ανακόψουμε το κλίμα άμεσα, αυτή τη διστακτικότητα που είχε δημιουργηθεί το 2016».
Σημείωσε δε ότι η χώρα μας, με τα νησιά μας έστειλε ένα παγκόσμιο μήνυμα ανθρωπιάς στον κόσμο. Μάλιστα ο «Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού χαρακτήρισε την Ελλάδα χώρα πρότυπο για την αντιμετώπιση κρίσεων».
Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε αναλυτικά για κάθε νησί του Βορείου Αιγαίου, τα θέματα που αντιμετωπίζουν και τις δράσεις στήριξης που έγιναν από πλευράς υπουργείου όπως η στήριξη με τη δωρεάν συμμετοχή στα περίπτερα του ΕΟΤ και την προβολή στα δίκτυα.
Σχετικά με τις επισκέψεις τούρκων τουριστών και τη δυναμική παρουσία που έχουν στον τουρισμό των νησιών, όπως ειδικά της Χίου, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι είχε ενημέρωση από τον κ. Κατρούγκαλου ότι εγκρίθηκε και για το 2018 η εξαίρεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της βίζας.

Μοιράσου το άρθρο: