Παραδόθηκε και συνελήφθει ο ιδιοκτήτης της ΜΚΟ που κατηγορείται για διευκόλυνση μετακίνησης μεταναστών στη Λέσβο
19 Σεπτεμβρίου 2018
Συνάντηση Αν. Μιχαηλίδη με διοίκηση Εργατικού Κέντρου Χίου
19 Σεπτεμβρίου 2018

Ερώτηση Αθανασίου για την εκτεταμένη δακοπροσβολή αλλά και για τη Μονάδα Νέφρού στο Βοστάνειο

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  για τις αποζημιώσεις ελαιοκαλλιεργητών και τα μετρα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς κατέθεσε ο Βουλευτής Νομού Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος  Αθανασίου. Με άλλη ερώτησή του ζητά να πληροφορηθεί από τον Υπουργό Υγείας για το πως θα λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στη μονάδα νεφρού στο Βοστάνειο Νοσοκομείο:

Ερώτηση

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη

Θέμα: «Αποζημίωση ελαιοκαλλιεργητών»

Κύριε Υπουργέ,

Ενόψει της επερχόμενης ελαιοκομικής περιόδου, οι αγρότες της Λέσβου, πέρα από τα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν λόγω του μεταναστευτικού- προσφυγικού που άλλαξε τις συνθήκες της ζωής τους , μαζί με την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, έχουν να αντιμετωπίσουν εφέτος και το πρόβλημα του δάκου στο καρπό της ελιάς.

Λόγω της μη έγκαιρης δακοκτονίας, ο δάκος όπως λένε οι αρμόδιοι φορείς έχει καταστρέψει το 80% της  ελαιοπαραγωγής.

Η μη αναστρέψιμη κατάσταση επιβάλλει μέτρα πλήρους αποκατάστασης της ζημιάς, με την άμεση παροχή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.  Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια, είτε από Εθνικούς είτε από Ευρωπαϊκούς  πόρους, προκειμένου οι αγρότες του πολύπαθου νησιού μας να αποζημιωθούν και να μπορέσουν να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, αφού όπως γνωρίζετε, οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού ζουν αποκλειστικά από τον ευλογημένο καρπό της ελιάς.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

 

  1. Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα διασφαλιστεί χωρίς καθυστέρηση η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου των οποίων η φετινή παραγωγή ελαιοκάρπου επλήγη από το δάκο.
  2. Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα αναληφθούν ώστε να μην έχουμε το ίδιο φαινόμενο και την ερχόμενη χρονιά;
  3. Σκοπεύετε να ερευνήσετε που οφείλετε η καθυστέρηση της έναρξης των ψεκασμών για τη καταπολέμηση του δάκου, ώστε να μην έχουμε επανάληψη του φαινομένου

Ερώτηση

Προς: τον Υπουργό Υγείας  κ. Ανδρέα Ξάνθο

 

Θέμα: «Προβλήματα υποστελέχωσης Νεφρολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης»

Κύριε Υπουργέ,

Από το  τεράστιο πρόβλημα  υποστελέχωσης  των δομών δημόσιας υγείας, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και το  νεφρολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που στελεχώνεται αυτή τη στιγμή με μόνο ένα γιατρό νεφρολόγο. Οι ασθενείς αισθάνονται αβοήθητοι, γιατί είναι λογικό ένας γιατρός να μη μπορεί να καλύψει τόσο μεγάλο όγκο περιστατικών.

Επιπλέον, σε μια περίοδο που το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης δέχεται μεγάλη πίεση από τις αυξανόμενες και πάλι μεταναστευτικές ροές και παρόλο που βρισκόμαστε στο τέλος της θερινής περιόδου, πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το νησί της Λέσβου, και αρκετοί απ΄ αυτούς χρειάζονται τις υπηρεσίες  του νεφρολογικού  τμήματος, πέρα από τους  85 μόνιμους αιμοκαθαιρόμενους, που βρίσκονται εκεί σε καθημερινή βάση.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

 

  1. Τι μέτρα θα λάβετε για την άμεση στελέχωση του τμήματος του τεχνητού νεφρού;
  2. Πώς προτίθεστε να επιλύσετε άμεσα την έλλειψη νεφρολόγου, εξειδικευμένου προσωπικού του νεφρολογικού τμήματος Μυτιλήνης και γενικότερα των προβλημάτων του τεχνητού νεφρού;

Μοιράσου το άρθρο: