Κοινωνική προσφορά από τα Ελληνικά Πετρέλαια στην τοπική κοινωνία με αφορμή το HOTSPOT ΒΙΑΛ
16 Φεβρουαρίου 2016
Κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού σε όλη την Ευρώπη 19 του Μάρτη
16 Φεβρουαρίου 2016

“Η κυβέρνηση δε θα μειώσει τις συντάξεις”. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Με στόχο τη στήριξη της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης βρίσκεται από χθες στη Λέσβο. Εξάλλου χθες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Μυτιλήνη, σήμερα δόθηκε συνέντευξη τύπου, ενώ είναι προγραμματισμένη και δεύτερη εκδήλωση στην Καλλονή. Ο κ. Σκορίνης θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

“Η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει σε καμία μείωση σύνταξης και στόχος της μέσα από την πρόταση που έχει καταθέσει είναι να επιμεριστούν αναλογικά και δίκαια τα βάρη που κληρονομήσαμε στο ασφαλιστικό” δήλωσε ο κ. Σκορίνης, αφήνοντας αιχμές για μερίδα μέσων ενημέρωσης για διαστρέβλωση των όσων αναφέρει το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Σκορίνης παραδέχτηκε πως το ασφαλιστικό αποτελεί αγκάθι για την κυβέρνηση και ότι ουσιαστικά άνοιξε κάτω από την πίεση των δανειστών και της εν εξελίξει αξιολόγησης. “Σε μια συγκυρία στην οποία η οικονομία ασφυκτιά από τη μνημονιακή ύφεση και με τεράστια ανεργία είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί λύση στο ασφαλιστικό. Θα μπορούσαμε να μη το φέρουμε όλο και να καλύψουμε τα προαπαιτούμενα με μικρότερες παρεμβάσεις. Επιλέξαμε να το ανοίξουμε το ζήτημα ακολουθώντας το δρόμο της ευθύνης για ένα φλέγον ζήτημα και για να έχουν συντάξεις οι επόμενες γενιές”.

Τέλος ο κ. Σκορίνης ανέφερε την δημιουργία επιτροπής η οποία θα εξετάζει διαρκώς την εφαρμογή των μέτρων για το ασφαλιστικό και ανάλογα με την αποτελεσματικότητά τους αλλά και με την πορεία της οικονομίας θα προχωρά σε βελτιώσεις προς όφελος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Ένα από τα ζητήματα που θα εξετάσει η επιτροπή είναι και η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Μοιράσου το άρθρο: