Διεθνής συνάντηση και σχολείο Γεωπάρκων στο Σίγρι-Ανάπτυξη Γεωτουρισμού
30 Μαΐου 2017
Εκδήλωση για την βιοποικιλότητα των νησιών
30 Μαΐου 2017

Η “Χρυσή Αυγή” κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Με αγωγή απάντησε η “Χρυσή Αυγή” στην απόφαση των εργαζομένων της ΕΡΤ να μην επιτρέψουν τη μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση, του ρατσιστικού λόγου και των κηρυγμάτων μισαλλοδοξίας στα οποία επιδίδονται σχεδόν σε κάθε τους εμφάνιση τα στελέχη του ακροδεξιού μορφώματος. Με απόφασή της η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει τις στάσεις εργασίας κάθε φορά που είναι η προγραμματισμένη ομιλία στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η εκδίκαση της αγωγής μετά την οποία η ΠΟΣΠΕΡΤ προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο η εκδίκαση της αγωγής της Χρυσής Αυγής εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Προέδρου της. Το δικαστήριο ζήτησε να κατατεθούν οι φάκελοι εντός 3ημέρου ώστε μετά να βγάλει την απόφασή του.

 

Απ’ όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης, η Πρόεδρος επέλεξε δύο, τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη που απάντησαν και στα πολιτικά αλλά και στα διαδικαστικά θέματα με άψογη και εμπεριστατωμένη  επιχειρηματολογία. Η Πρόεδρος δεν επέτρεψε ! ούτε την ανωμοτί κατάθεση του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ούτε τις μαρτυρίες του Πέτρου Κωνσταντίνου – επικεφαλής των ΚΕΕΡΦΑ, ούτε του Προέδρου του ΕΚΑ Γιώργου Μυλωνά, ούτε των υπολοίπων.

 

Στη δίκη που επακολούθησε αποδείχθηκε περίτρανα από την ακροαματική διαδικασία, τους συνηγόρους υπεράσπισης της ΠΟΣΠΕΡΤ και των προσθέτως παρεμβαινόντων ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΚΑ, ΠΣΥΠΕΡΤ, τους κκ Περπατάρη Δημήτρη, Τοκατλίδη Κωνσταντίνο, Ρουκλιώτη Νίκο, Γιώργο Μελισσάρη και Δέσποινα Κεμερλή, ότι η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, χωρίς να της επιτρέπεται από τη νομολογία προσέφυγε εναντίον μας, ώστε να μας φοβίσει, θέλοντας να βρει διέξοδο, ώστε να επικοινωνεί τον διχαστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο λόγο της.

 

Χωρίς επιχειρήματα, αλλά με το περίσσιο θράσος, ζητά από τη δικαιοσύνη να καταδικαστεί η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Πρόεδρός της αν συνεχίσουν να απεργούν την ώρα προβολής αυτών των φασιστικών κηρυγμάτων μίσους και ρατσισμού από την ΕΡΤ.

 

Δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τη δικαίωση των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία και

δεν θα επιτρέψουμε τον διχασμό, την ξενοφοβία, τη ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας που πρεσβεύει με το λόγο και τις πράξεις της η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Η τήρηση του συντάγματος, του καταστατικού μας και του ιδρυτικού νόμου της ΕΡΤ είναι καθήκον μας καθώς και απαίτηση των εργαζομένων της ΕΡΤ και της κοινωνίας.

 

Είναι η εποχή που οι συνδικαλιστές και η δράση τους δεν πρέπει να κρύβονται.

Εμείς δεν το κάναμε ποτέ. Δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα.

Η στήριξη των εργαζομένων της ΕΡΤ, όλων των σωματείων της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΕΣΗΕΑ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΠΤΥΜ, του ΠΑΜΕ και του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ, του ΕΚΑ, της ΠΟΘΑ, της 3ης ΕΛΜΕ , της ΚΕΕΡΦΑ, του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και όλων των άλλων συλλογικοτήτων που συμπαραστέκονται στον αγώνας μας, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε…..”

Μοιράσου το άρθρο: