Αλ. Τσίπρας: Σύμμαχος μας οι άνθρωποι του μόχθου και όχι οι ολιγάρχες
3 Μαΐου 2018
Τουρκικό εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε ελαφρά με ελληνική κανονιοφόρο ανοιχτά της Λέσβου
4 Μαΐου 2018

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία στη Λέσβο – Οι λίγοι ακροδεξιοί προσπάθησαν να αμαυρώσουν την κινητοποίηση

Μοιράσου το άρθρο:

Τα πάντα ήταν κλειστά σήμερα στη Λέσβο και τη Χίο όχι μόνο στις πρωτεύουσες των νησιών αλλά και στα χωριά, στην απεργία  που προκήρυξε το συντονιστικό των φορέων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και την αποσυμφόρηση.

Κλειστά παρέμειναν εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης, περίπτερα, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ,  ακόμα και τα ταξί δε δούλεψαν,  ενώ στο δήμο και την Περιφέρεια πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Απεργία για σήμερα είχε κηρύξει και το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν διαφορετικές συγκεντρώσεις στην προκυμαία Μυτιλήνης, από το εργατικό κέντρο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ,κατά των μνημονίων και των πολιτικών που συμπιέζουν τα λαϊκά εισοδήματα. Από τους κατοίκους των χωριών γύρω από το χοτ σποτ της Μόριας , που πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο ΙΚΑ και ενώθηκαν με την συγκέντρωση του συντονιστικού των φορέων. Στην προκυμαία και η συγκέντρωση του συντονισμού εργαζομένων-ανέργων συνδικαλιστών.

Ακολούθησε ειρηνική πορεία προς τη ΓΓ Αιγαίου και όταν έφτασε στο ύψος του τελωνείου 2 κλούβες των ΜΑΤ έκλειναν το δρόμο.  Οι συντονιστές των κινητοποιήσεων ζήτησαν από την αστυνομία να ανοίξει τον αστυνομικό κλοιό για να περάσει η πορεία αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.  Όμως μια μικρή ομάδα και πάλι ακροδεξιών στοιχείων , για άλλη μια φορά προσπάθησε να αμαυρώσει την ειρηνική διαμαρτυρία πάνω από 2.000 ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους. Άρχισαν να πετούν αντικείμενα και κροτίδες στην αστυνομία, πέτρες στις κλούβες των ΜΑΤ ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδο απορριμμάτων μπροστά από το τελωνείο.

Για άλλη μια φορά οι ακροδεξιοί απείλησαν τους δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους καταγράφοντας τα γεγονότα , αλλά και οποιονδήποτε που δεν ήταν του σιναφιού τους και κρατούσε κάμερα, αποδεικνύοντας ότι δε βρέθηκαν στο χώρο για να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία , αλλά για να προκαλέσουν επεισόδια.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους διαλύσει και  το συγκεντρωμένο πλήθος όταν είδε τις προθέσεις των «γνωστών» αγνώστων, τους γύρισε την πλάτη και διέλυσε την πορεία.

 

Μοιράσου το άρθρο: